מט"ח: הדולר מתקן מעלה. הדולר התחזק ביום שישי ב 0.2% מול השקל ונסחר ברמה של 3.52 שקל לדולר, בניגוד למגמה בשלושת החודשים האחרונים, בה נחלש הדולר מול השקל בכ 1.6%. ההזמנות החדשות של מוצרים ברי קיימא בארה"ב גדלו ב 8.2 מיליארד דולר בחודש ספטמבר לעומת אוגוסט. הגידול החודשי הסתכם ב 3.7% לעומת גידול חודשי של 0.1% בלבד בחודש ספטמבר. במהלך החצי השנה האחרונה, ב 5 חודשים מתוך 6 חל שיפור בהזמנות החדשות של מוצרים ברי קיימא. מדד הליבה (בניכוי מגזר התחבורה), העיד על קיטון של 0.1% בהזמנות החדשות, שיפור ניכר לעומת קיטון של 0.6% בחודש אוגוסט.

 

מול הין היפני התחזק הדולר ביום שישי ב 0.02% ונסחר תמורת 97.42 ין לדולר. האינפלציה השנתית ביפן הסתכמה ברמה של 1.1% בחודש ספטמבר, הנתון הגבוה ביותר ב 4 השנים האחרונות.

 

סחורות: הפלטינה במגמה חודשית חיובית. חוזה הפלטינה התחזק ביום שישי ב 0.17% ונסחר תמורת 1,454 דולר לאונקיה, כאשר בחודש האחרון התחזק מחיר המתכת ב 2.36%. זימבבואה, יצרנית הפלטינה השלישית בעולם, שואפת להגדיל את תפוקתה ולהפוך ליצרנית השנייה בגודלה בעולם. כיום, דרום אפריקה מובילה את תפוקת הפלטינה השנתית בעולם ושנייה לה רוסיה עם תפוקה של כ 800 אלף אונקיות בשנה. זימבבואה צריכה להגדיל את תפוקת הפלטינה שלה ביותר מ 500 אלף אונקיות בשנה, מרמתה כיום, העומדת על 365 אלף אונקיות בשנה. על פי ההערכות הכלכלנים, הגדלת התפוקה בהיקפים נרחבים אלו תדרוש השקעה של כ 5.3 מיליארד דולר.

 

חוזה הזהב התחזק ביום שישי ב 0.16% ונסחר תמורת 1,352.4 דולר לאונקיה. הקיטון החד בסנטימנט הצרכנים בארה"ב תומך בהמשך מדיניות רכישת הנכסים של הבנק הפדרלי, מדיניות התומכת בעליית מחיר הזהב.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש