סקר מנהלי הקרנות של מריל לינץ’ לחודש אוקטובר 2013 מצא כי נבקעים סדקים באופטימיות של המשקיעים לגבי התאוששות הכלכלה הגלובלית ושורת הרווח של החברות וזאת על רקע הגידול ברמת הסיכון של כלכלת ארה"ב. אבל, הסנטימנט כלפי גוש היורו רושם שיפור.
הסקר שנערך בין 4 ל-10 באוקטובר מראה כי מספר המשקיעים המאמינים כי הכלכלה הגלובלית עשוייה להתחזק צנח מ-69% בספטמבר ל-54%. 71% מהנשאלים צופים כי הצמיחה הכלכלית תשאר ברמות העכשוויות ב-12 החודשים הקרובים לעומת 61% בחודש ספטמבר. 24% סבורים כי הצמצום הפיסקלי בארה"ב הוא גורם הסיכון מספר אחת וזאת לעומת 6% בלבד בחודש ספטמבר 2013.
הצפי להתאוששות שורת הרווח של התאגידים רשם גם הוא צניחה חדה ל-28% לעומת 41% בחודש ספטמבר. 18% מאמינים כי שיעורי הרווח של החברות יקטנו בשנה הקרובה לעומת 11% בחודש שעבר.
מנהלי תיקי ההשקעות הקטינו את האחזקה במניות מ-60% ל-49% והמשקיעים הקטינו את הפוזיציה שלהם לגבי שמונה מתוך אחד עשר הסקטורים המכוסים על ידי הסקר. בחודש שעבר היו 9% מהנשאלים במשקל יתר על מניות השוק האמריקני ובסקר הנוכחי המספר צנח ל-0%. במקביל המשקיעים מתחילים לחזור לאג"ח, להקטין את פוזיציית משקל החסר שלהם על אג"ח ולהגדיל את נתח המזומנים בתיקי ההשקעות.
"האירועים בוושינגטון הם הסיבה העיקרית לחזרת המשקיעים לאג"ח אבל עדיין ניתן ליצור רווח על מחירי נכסים באמצעות אחזקה של רמות גבוהות של מזומנים", אמר מייקל הארטנט, אסטרטג ההשקעות הראשי של מחלקת המחקר הגלובלית של בנק אוף אמריקה מריל לינץ’. "השיעור הגבוה של הזרמת הון לאירופה גורם לחשש בטווח הקצר אבל מהמומנטום היציב של נתוני המאקרו בגוש היורו עולה כי כדאי לחזור ולהשקיע בשוקי המניות של אירופה", אמר ג’ון בילטון, אסטרטג ההשקעות באירופה של קבוצת המחקר הגלובלית של בנק אוף אמריקה מריל לינץ’.