המסחר בבורסה בת"א יפתח בעליות שערים על רקע עליות השערים אמש בניו יורק, עליות השערים הבוקר באסיה והחוזים העתידיים הירוקים על ניו יורק . הסיבה לעליות: אופטימיות בשווקים לגבי פתרון נושא תקציב הממשל האמריקאי. אתמול אחרי הצהרים היה אמור הנשיא אובמה להיפגש עם ראשי הקונגרס והסנאט כדי לדון בהסכם המתגבש אך הפגישה נדחתה כדי לאפשר לראשי הסנאט להגיע להסדר מוסכם. עדין לא ברור האם גם הקונגרס יאשר הסכם כזה.
אצלנו, אתמול פורסם נתון המסביר את עליות השערים והגידול במחזורים שהיו מנת חלקה של הבורסה בת"א בתקופה האחרונה. על פי נתוני מיטב-דש קרנות הנאמנות גייסו מתחילת חודש אוקטובר 2.2 מיליארד ש"ח. הכסף זרם לבורסה והביא את העליות והגידול במחזורים. לדברי מיטב, אם ימשך זרם כניסת הכספים לקרנות, הגיוס ישתווה לשיא שנרשם בשנת 2007.
אתמול נפתח מושב הסתיו של הכנסת ובו האשים שר האוצר יאיר לפיד את האופוזיציה בפגיעה במשק הישראלי. הוא התכוון לבג"ץ שהגישה שלי יחימוביץ עם אירגוני איכות סביבה נגד צינור גז. לדבריו, צינור כזה היה חוסך למשק עשרות מיליוני דולרים ומקטין הוצאות של מפעלים ברחבי הארץ ומאפשר לקיים אותם.
חברת טבע חוזרת הבוקר מוול סטריט בארביטראז’ שלילי. החברה ממשיכה ל"חטוף" מדעת הקהל בישראל ומחלק מנבחרי הציבור. אתמול תקפה ראשת האופוזיציה שלי יחימוביץ את ראשי החברה על כך שהם מקבלים הטבות מהמדינה כדי להעסיק עובדים אך מצד שני מתכוונים לפטר כ-800 עובדים. היא דרשה ששר האוצר יחייב את החברה שלא לפטר לאור מיליארדי הדולרים שקיבלה כסובסידיה מהמדינה. שר האוצר ענה לה כי דיבר עם מנכ"ל החברה והוא אינו יודע מהיכן הגיע המספר 800. יחד עם זאת ובניגוד לדברי שר האוצר בכירים בטבע אומרים כי לא יהיה מנוס אלא לפטר גם בישראל מאות רבות של עובדים.
היובש בקידוח ים 3 ממשיך לעורר הדים בקרב החברות הבורסאיות. אתמול הודיעה אסיה פיתוח כי היא נסוגה מכוונתה לרכוש 0.05% זכויות מהרישיון למרות שתפסיד 100 אלף ₪ אך לאחר מכן חב’ זרח הודיעה לה כי לא מקובלת עליה בריחה זו והיא תחייב את אסיה לשלם לה את כל הכסף. גם חברת איזי אנרגיה הודיעה הבוקר כי היא השקיעה קידוח ים 3 וכל הכסף ירד לטמיון.
גם חברת בזן תמשיך להעסיק היום את המשקיעים. אמש הורידה חברה מעלות את דירוג אג"ח החברה ל- BBB- דרגה אחת לפני הפיכתם לאג"ח זבל. חברת הדירוג התעוררה קצת מאוחר והודיעה על הורדת הדירוג לאחר שהמנייה כך צנחה בעשרות אחוזים ולמשקיעים ברור כי לחברה לא יהיה כסף לשלם לבעלי החוב. מעלות הודיעה כי היא מכניסה את החברה לרשימת המעקב...
חלל תקשורת, מפעילת הלוויין עמוס הודיעה כי התקשרה בהסכם ל-5 שנים לאספקת שירותי תקשורת לוויינית במזרח אפריקה באמצעות הלוויין עמוס 5 ללקוח שהינו ספק שירותי וידאו להפצה של שידורי טלוויזיה רב ערוצית. ההכנסות הרב שנתיות, שלהערכת החברה ינבעו מן ההתקשרות לאורך תקופת ההסכם, יסתכמו בכ- 3.6 מיליון דולר במצטבר