החששות כי הרפובליקנים והדמוקרטים בארה"ב לא יגיעו להסכמות על תקציב הממשל האמריקאי יעיבו הבוקר על המסחר באירופה וככל הנראה גם בת"א. באסיה דווקא מתעלמים מהמשבר בארה"ב ומרבית הבורסות שם רושמות עליות שערים. החוזים העתידיים על ניו יורק רושמים ירידות שערים. אצלנו מניות בתי הזיקוק ומניות קידוח ים 3 ובראשון שמן גז ונפט ירכזו עניין.
אתמול, לאחר סגירת המסחר בבורסה הודיעה חב’ שמן כי הקידוח ים 3 יבש. ההודעה באה לאחר שבשעת המסחר האחרונה המנייה לא נסחרה מאחר ומסרה כי היא עומדת להודיע הודעה משמעותית. מאוחר יותר, לאחר הודעת הבאר היבש, פרסמה שמן הודעה נוספת כי בעצם יכול להיות שבבאר יהיה גז. את זה היא לא בדקה והיא מתכוונת לעשות זאת בעתיד הקרוב. כך נשאר למשקיעים פתח צר של תיקווה.
גם בתי הזיקוק המתמודדת לאחרונה עם קשיי כספיים והיא לקראת חדלות פרעון מסרה אתמול כי היא עומדת לפטר מאות עובדים לנוכח המצב הכספי. בזן נשלטת בעיקר על ידי החברה לישראל וכרבר היו רמיזות כי החברה תזרים לבתי הזיקוק כסף כדי לעזור לה במצבה הקשה. המנייה תסחר על רקע הידיעות שיצאו מכיוון זה וגם החברה לישראל תושפע מכך.
אך גולת הכותרת של המסחר היום בת"א וגם בעולם תהיה התפתחות המשבר התקציבי בארה"ב. נותרו רק עוד שלושה ימים עד ה-17 באוקטובר להסדיר את נושא תקרת החוב של הממשל. כמו כן עברו כבר 17 יום מאז ההשבתה של חלק ניכר משירותי ממשלת ארה"ב. הרפובליקנים, השולטים בקונגרס מסרבים לאפשר הסכמה על נושאים אלה כל עוד הדמוקרטים לא מוכנים לותר על חלקים מחוק הביטוח הרפואי שכבר נכנס לתוקף ב-1 לאוקטובר. אובמה אומר כך: מדוע שאוותר. החוק עבר בקונגרס לפני שלוש שנים. הניסיונות לבטל אותו בבית המשפט העליון נדחו. לא זאת אלא גם זאת נבחרתי מחדש ע"י הציבור האמריקאי מול מיט רומני שחלק גדול מהקמפיין שלו היה לבטל את חוק הבריאות. וכך נמשך הוויכוח ללא פשרה הנראת לעין.