לדברי עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, ב-22 באוקטובר - כשבועיים מהיום, יתפזר ויוחלף הפרלמנט הגרמני, המשמעות היא שאם עד תאריך זה לא תצליח מרקל להגיע להסכמות לגבי הרכב הקואליציה ייכנס הממשל הגרמני ל"שיתוק" כאשר לממשלה הנוכחית (שתמשיך בינתיים לכהן) לא תהיה אפשרות לחוקק חוקים.

 

האפשרות הפופולרית ונראה שהיא גם זו המתומחרת על ידי השווקים כיום, היא קואליציה רחבה של המפלגה השמרנית יחד עם המפלגה הסוציאל דמוקרטית. קואליציה יותר "מעניינת" תהיה קואליציה עם הירוקים, שככל הנראה תהיה קצרת ימים או קואליציה של שלושת מפלגות השמאל שאיננה נראית סבירה על רקע הפערים האידאולוגיים הגדולים ביניהם.

 

האפשרות האחרונה (והקיצונית ביותר) היא בחירות חוזרות – נראה שלפחות את שתי האפשרויות האחרונות השווקים בגרמניה אינם מתמחרים כרגע והתממשותם תביא לירידות חדות בשווקים.

 

קואליציה יציבה ורחבה תשפיע לטובה על הסנטימנט העסקי ועל מדדי המניות בגרמניה ובכל גוש האירו. מאז הבחירות עלה מדד Euro stoxx 50 ב-0.8 אחוז, מדד הDAX נשאר ללא שינוי בעוד מדדי s&p500 והדאו-גונס ירדו.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש