אלפא פלטינום מפרסמים סקירת בורסה ומציינים כי בישראל, שוק המניות נסחר ללא שינוי מהותי. הם מציינים שכניסת מניית אופקו למדדים גרמה לירידה של 1% ביום חמישי, עקב שינוי המשקולות במדדים המובילים. בחו"ל, נתוני המאקרו ממשיכים לתמוך בשווקים אך המצב הפוליטי בארה"ב (פתרון בעיית התקציב לשנת 2014 ותקרת החוב) עלול להגביר את התנודתיות בשוק.
לאחר שתיפתר בעיית התקציב ובעיית תקרת החוב שוק המניות צפוי להמשיך את מסעו כלפי מעלה. אלפא פלטינום מעדיפים לשמור על חשיפה מלאה לאפיק המנייתי, תוך כדי פיזור ההשקעה ברכיב המנייתי במניות בארץ יחד עם שילוב של מניות בחו"ל.
בשוק האג"ח, השבוע השוק נסחר ללא שינוי ניכר כאשר ברקע ההשבתה של הממשל בארה"ב שתומכת בירידת תשואות. בעקבות הסיכוי הקיים להורדת ריבית, שוק האג"ח עדיין אטרקטיבי אך הסיכוי לרווחי הון קטן.
על כן אלפא ממשיכים להמליץ להיות במח"מ בינוני בתיקים. הסיכון בשוק האג"ח ירד מעט כפי שציינו, על כן אלפא מעדיפים בשקלים את המח"מ (3-4) ובצמוד מח"מ (4-5). עפ"י החלוקה הבאה: 40% שקלי 50% צמוד 10% ריבית משתנה.
אלפא פלטינום סבורים כי אין לפסול הורדת ריבית נוספת, אך הסיכויים קטנים יחסית. בדרך כלל אחרי החלטה של הורדת ריבית, הוועדה המוניטארית נוטה "להמתין" מספר חודשים כדי להבחין בהשלכות של הורדת הריבית על המשק.
נתוני תעסוקה חיוביים בחודש אוגוסט (וגם ביולי) יוצרים בלבול לגבי המצב הריאלי של המשק הישראלי. בהודעת הריבית האחרונה, בנק ישראל הודיע שניתן להבחין בסימני התמתנות בפעילות הכלכלית בחודשיים האחרונים. נתוני תעסוקה חיוביים אומרים אחרת. שיעור האבטלה נמצא בירידה (6.1% באוגוסט, 6.2% ביולי ו- 6.7% ביוני).
בספטמבר מדד מנהלי הרכש באירופה עלה ל- 52.1 נקודות לעומת 51.5 באוגוסט כאשר מסתמן שיפור בהזמנות. מדד מנהלי הרכש בשירותים (PMI) עלה ב- 1.4 נקודות לרמה מעודדת של 52.1. מדד האמון הכלכלי עלה ברציפות זה חמישה חודשים לרמה של 96.9 נקודות בספטמבר. בגרמניה מדד המגמות בסקטור העסקי ה- IFO עלה ב- 1.0 נקודות ל- 107.7 נקודות.