המסחר בבורסה בת"א הסתיים בירידות שערים של 0.22% בעקבות הפתיחה השלילית בניו יורק. קודם לכן עלתה הבורסה בעקבות הודעת בנק ישראל כי יגדיל בשנה הבאה את רכישות המט"ח. המדדים בניו יורק התרסקו בפתיחה בירידות של כאחוז בעיקר בגלל נתוני תעסוקה לא מעודדים והמשך הקיפאון בנוגע לתקציב הממשל האמריקאי. בסיום, מדד ת"א 25 מדד ת"א 100
מחזור המסחר היום בבורסה היה 1.4 מיליארד ₪, גבוה בכ-100 מיליון מהממוצע של חודש ספטמבר שהיה הגבוה מזה שנתיים. המניה שהובילה במחזורים הייתה מניית בזק בירידה בעקבות גל של מכירות. גם כיל ירדה היום במחזור גדול. בקרב המדניות העולות במדד ת"א 100 ניתן לציין את מניית אלוט תקשורת שזכתה בחוזה שמן מלקוח אמריקאי (ראה בהמשך), פלסאון, סרגון, אבגול, קמהדע ואלון ריבוע כוחל. בין היורדות ניתן למנות את המניות בבילון, דלק רכב, בעקבות התחזקות היין, רציו, גב-ים אורמת ועזריאלי.
כאמור, ההודעה שטלטלה היום את הבורסה היא הודעת בנק ישראל כי הוא ירכוש בשנים הבאות מט"ח בהתאם לאומדן ההשפעה של הפקת הגז על מאזן התשלומים. הערכות הבנק להשפעה הכוללת על מאזן תשלומים כתוצאה מהפקת הגז ורכישות המט"ח יעודכנו מעת לעת ויפורסמו לציבור. הבנק מעריך כי ההשפעה הכוללת של הפקת הגז על מאזן התשלומים תסתכם בשנת 2014 ב-3.5 מיליארד דולר, והבנק ירכוש בשנת 2014 מט"ח בהתאם.
בתגובה להודעה ובהתייחס לנתונים עצמם ללא ההשפעה על הבורסה היום, אמרו אנליסטים כי התוספת של 50 מיליון דולר בחודש היא שולית עבור זירה בה מתנהל מסחר יומי בהיקף של מיליארדי דולרים. לדבריהם, ההודעה היא בעיקר הצהרתית ומשמעותה לייצר מפגן כוח מצד קובעי המדיניות בירושלים. הם העריכו כי על מנת לשנות באמת את המגמה הקיימת ולהילחם בהתחזקות השקל כתוצאה מהשפעת הגז ידרשו התערבויות בהיקף גדול יותר ובטווח קצר בהרבה.
אלוט תקשורת קיבלה הזמנה חדשה בהיקף של כמה מיליוני דולרים לפתרון Allot Service Gateway עם יכולת DPI. ההזמנה התקבלה מספק אמריקני של שירותי מחשוב ענן בעל פעילות רב-לאומית. הפתרון יוטמע במספר מרכזי נתונים ברחבי העולם.
חברת הביורפואה פלוריסטם קיבלה את אישור משרד הבריאות הישראלי להתחיל בניסוי קליני שלב 2 בצליעה בינונית לסירוגין (IC), תת מחלה של טרשת עורקים. זוהי הפעם הראשונה בה החברה תפתח מרכז ניסוי בארץ. הרחבת הניסוי גם לישראל הינה חלק מהאסטרטגיה עליה הצהירה החברה בעבר, לקיים ניסוי קליני רב מרכזי ורב לאומי (1328↑0.61%) לטיפול בצליעה בינונית לסירוגין באמצעות תאי גזע מהשלייה של החברה (PLX-PAD). מתווה הניסוי שייערך בארץ יהיה זהה לזה אשר אושר ומתקיים בארצות הברית תחת ה-FDA.
חברת אליום מדיקל, חברת מכשור רפואי המתמחה בטכנולוגיות זעיר פולשניות הודיעה היום כי קיבלה אישור ממשרד הפטנטים האמריקאי לרישום פטנט של החברה עבור מערכת ה – WIRION™ להגנה מפני קרישי דם, חלקיקים ותסחיפים הנוצרים תוך כדי פרוצדורות צנתור, שעניינו מערכת ההובלה היחודית של הפילטר.
חברת ITGI הודיעה היום על חתימת הסכם הפצה בלעדי במקסיקו עם מפיץ מקומי שישווק במדינה את הסטנטים הקרדיולוגי והנוירולוגי הייחודיים של החברה. במסגרת הסכם זה התחייב המפיץ למינימום הזמנות של סטנטים של החברה בהיקף כספי כולל של כ-1.1 מיליון ש"ח עד לתום שנת 2014.