מחלקת המחקר והאסטרטגיה של אקסלנס, בראשותו של יניב חברון, מעריכה כי ירידה עונתית במחירי השכירויות, לצד ירידה במחירי הדלקים, תוביל למדד אפסי בחודש אוקטובר ולירידה של 0.1% באינפלציה בנובמבר. עם זאת, בהמשך השנה הם צופים האצה מחודשת במחירי השכירות.
עוד קודם לכן, מדד ספטמבר צפוי להערכת אקסלנס לעלות ב-0.2%, כשהגורמים העיקריים לכך יהיו עלייה במחירי המזון, הפירות והירקות, עלייה במחירי השכירויות ובמחירי הדלקים. אולם בחודש שלאחר מכן, אוקטובר, נראה מגמה הפוכה של ירידה במחירי הדלקים וירידה עונתית במחירי השכירויות, אם כי באקסלנס מציינים שירידה זו תהיה מתונה בהשוואה לשנים קודמות, על רקע עליית מחירי הדיור.
באקסלנס מציינים כי מדד אוקטובר יושפע, בדומה למדד אוגוסט, מאירועים חיצוניים וחדים יחסית - ייסוף השקל מול הדולר והירידה במחירי האנרגיה. מלבד זאת, הם לא מוצאים סיבות נוספות לדעיכת האינפלציה המקומית, ואף מעריכים כי מחירי השכירות יאיצו במהלך השנה הקרובה, בעקבות עליית מחירי הדיור. לפיכך, תחזית האינפלציה שלהם ל-12 החודשים הקרובים עומדת על 2.2%.