הבורסה בת"א סגרה את יום המסחר בעליות שערים קלות. במהלך היום עלו המדדים בחצי אחוז אך פתיחה שלילית בניו יורק ומגמה מעורבת באירופה השפיעו על גובה העליות כאן אצלנו. את העליות הובילה מניית כיל ביחד עם מניות הבנקים. בסיום המסחר רשם מדד ת"א 25 מדד ת"א 100.
מחזור המסחר בבורסה היה היום ממוצע – 1.2 מיליארד ₪. את המחזור הגדול ביותר רשמה מניית כיל ואחריה מניות הבנקים פועלים ולאומי. בעליות היו היום מניות דסק"ש, על רקע ההתקדמות במיזוג עם כור. מניות פלוריסטם על רקע קבלת פטנט בארה"ב על מרכיב מרכזי של החברה. כמו כן עלו מניות קמהדע, אפריקה נכסים ובנק דיסקונט. מנגד ירדו מניות קומפיוג’ן, אפריקה, מג’יק, אבגול, אסם ונובה.
הועדה לשכלול המסחר ולעידוד הנזילות בבורסה ממליצה לבחון הפחתה של שיעור המס על רווחי ההון . היא הגישה היום את דוח הביניים ליו"ר רשות ניירות ערך, בו היא ממליצה גם על בחינת הצורך בשינוי מבנה הבעלות של הבורסה ובחינה מחדש של הקשר העסקי עם המסלקות. עוד בהמלצות מעבר למסחר ביום ו’ במקום יום א’, הקטנת העמלות המסחר, הפיכת הבורסה לחברה פרטית ממלכ"ר.
אבל הסיפור של המסחר היום היא מניית כיל. כלל פיננסים פרסמו סקירה והם קובעים כי כחודש וחצי מאז החלה סאגת פירוק קרטל האשלג, הסיפור מקבל תפנית חיובית עם האפשרות להחלפת בעלות באורלקלי. למרות ששיקום משמעת המחירים צפויה להיתקל בקשיים מצד הלקוחות, כלל מעריכים כי מתווה החלפתו של בעל השליטה באורלקלי, סולימאן קרימוב, מגביר את סיכויי חזרתה של החברה לקרטל. כלל פיננסים נותרים בתשואת שוק על מניית כיל עם מחיר יעד של 28 ₪.
קודם לכן פרסמה לידר סיכום של שיחת הועידה שקיימה חברת אורלקלי. על פי הסיכום נראה כי אורלקלי תמשיך במדיניות של כמות על פני מחיר. לידר מצטט משיחת הועידה שקיימה החברה. היא סרבה לענות על השאלה האם קרימוב ימכור את חלקו בחברה. צופה ביקוש עולמי לאשלג של 54-53 מיליון טון
היום נודע כי במהלך הימים האחרונים מכרה כור 5.5 מיליון מניות קרדיט סוויס בתמורה לסך כולל (נטו) של 155.03 מיליון פרנק שוויצרי. בגין המכירות האמורות צפויה כור לרשום בדוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של שנת 2013 רווח נטו בסך של כ- 73 מיליון ש"ח.
בריינסוויי חתמה על הסכם הפצה ביפן ל-Deep TMS בהכנסת מינימום של 6.8 מיליון ש”ח על פי ההסכם ניתנה למפיץ זכות בלעדית להפצה ביפן של מערכת Deep TMS של החברה לטיפול בדיכאון מז’ורי למשך תקופה של 10 שנים.