יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות: "תקופת החגים היא תקופה של ירידה בהיקפי המסחר, עם יציאת הפעילים לחופשת החג, דבר התומך בתנודות שערים, כפי שבא לידי ביטוי במהלך התקופה האחרונה. להערכתנו, בנק ישראל ימנע בטווח הקצר ייסוף משמעותי בשער השקל, אולם בראייה לטווח ארוך לשקל פוטנציאל התחזקות מרשים. כפי שפירטנו רבות לאחרונה, השקל נדרש לפרוץ את מחסום 3.66-3.68 שקלים לדולר המשמש כעת כתחום היצעי מט"ח הבולמים את פיחות השקל".
מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות הסביר כי "הירידה המסתמנת של התקיפה האמריקאית כמעט ירדה לחלוטין מסדר היום, מורידה את מפלס המתח בשוק המט"ח המקומי ומעודדת לתיאבון לשוב וליטול סיכונים, דבר שבא לידי ביטוי בהיחלשות הדולר אל מול האירו, הין והליש"ט. משקיעים נוטשים את אי המבטחים וחוזרים לעסוק בסוגיות מאקרו כלכליות ובפערי תשואה על פני התבצרות באחזקה בדולר ובזהב. סימני ההתאוששות בפעילות הכלכלית בסין באים לידי ביטוי בהתחזקות הדולר האוסטרלי ובצל סימני החזרה לשיגרה מתחזק גם השקל אל מול הדולר".
"בחירת טוקיו כמדינה שבה יתקיימו המשחקים האולימפיים בשנת 2020 תורמת מאז אתמול לנסיקה בשוק המניות ביפן שעלה עד כה בכ-3.5%. דבר זה מקרין על המגמה החיובית אף ביתר השווקים באסיה", מסביר פריימן.
מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות התייחס אתמול לידיעות אודות הירידה ביחס החוב לתמ"ג של ישראל ל-67% בעקבות שינוי שיטת המדידה של הלמ"ס והסביר כי "שינוי שיטת המדידה של התוצר המקומי הגולמי, לצד הגידול המרשים בהכנסות המדינה ממסים, מותירים בידי האוצר מרחב פעולה לבצע שינויים בסדרי העדיפויות ולתרגם הלכה למעשה את המחאה החברתית, לשינויים בסיסיים באופן חלוקת הנטל על האזרחים, ובכך לתרום לרווחתו של מעמד הביניים הישראלי".
"ראוי כי מתוך שקיפות ורצון למנוע טענות למניפולציות ראוי כי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה תפרסם במהלך תקופת המעבר לשיטת המדידה החדשה, את הנתונים גם על בסיס השיטה הישנה. בעבר, השאיפה לעמוד בתנאי אמנת מאסטריכט (שמירה יחס של מתחת ל-60% וגירעון של 3% מהתמ"ג) הייתה הבסיס לחלום כי יום יבוא והמשק הישראלי יוכל להיות חלק מגוש האירו. על רקע הזעזועים שפוקדים את גוש האירו, מוטל ספק את הרעיון ישוב לקרום עור וגידים בעתיד הנראה לעין", אמר עוד פריימן.