הבורסה בת"א רושמת עליות שערים בשעות הצהרים. המדדים המרכזיים עולים בכ-0.75%. העליות מוסברות בעליות שערים בבורסות בעולם. באסיה נסגר המסחר בעליות, באירופה רושמות הבורסות המרכזיות מגמה מעורבת בנטיה לירידות שערים. החוזים על ניו יורק ירוקים. מחיר חבית נפט יורד הבוקר בכחצי אחוז. הזהב עולה בכ-0.1%. מדד ת"א 25 מדד ת"א 100 .
מחזור המסחר בבורסה בת"א בשעות הצהרים עובר את חצי מיליארד השקלים. את מחזור המסחר הגדול ביותר מרכזת מניית כיל בעליה לאחר שקיבלה המלצה מהאנליסט של בית ההשקעות אקסלנס. טבע, בזק, ולאומי מרכזות גם הן מחזורי מסחר יחסית גבוהים וגם הן רושמות עליות. במדד ת"א 100 בולטות בעלייה מניות מבטח שמיר לאור הערכות כי תנובה עומדת לקראת הנפקה לפי שווי של 10 מיליארד ש"ח. בבילון עולה וכך גם מליסרון ושיכון ובינוי. מנגד יורדות מניות חברת קרור, וילאר, מיטב דש, נפטא ומגדל.
משרד האוצר פרסם בצהרים כי מגמת הקיטון בגירעון המצטבר ב 12 החודשים האחרונים נמשכה גם באוגוסט: עד חודש אוגוסט הסתכם הגירעון המצטבר ב 34.3 מיליארד שקלים שהם כ 3.3% מהתוצר בהגדרות המדידה החדשות של הלמ"ס. הגירעון בשנת 2012 עמד על 3.9% מהתמ"ג (לעומת 4.2% בשיטת המדידה הישנה), בחודשים ינואר ופברואר 2013 עלה הגירעון המצטבר, אך מאז חודש מרס הגירעון המצטבר הולך וקטן בהתמדה. משמעות הנתונים היא כי הממשלה תצטרך לגייס פחות כסף מהציבור באמצעות אג"ח.
בריינסוויי הודיעה היום כי קיבלה את אישור ה- Investigational Device Exemptions מה- FDA לתחילת ביצוע ניסוי רב מרכזי (Multi Center) שמטרתו לבחון את יעילות מערכת ה-Deep TMS של החברה בגמילה מעישון. האישור ניתן על סמך קביעת ה-FDA כי מדובר בניסוי בסיכון לא משמעותי (non-significant risk – NSR), באופן המאפשר לחברה להתחיל בניסוי באופן מיידי. המנייה הגיבה בעליות של עד 2%.
אי.די.בי ונוחי דנקנר חטפו היום מהלומה נוספת. רשות ניירות ערך פירסמה כי היא סבורה שנמצאה תשתית ראייתית למעורבותם של החשודים מהחברה בעבירות תרמית בניירות ערך, מרמה והפרת אמונים בתאגיד וקבלת דבר במרמה. יודגש, כי מדובר במסקנות הרשות החוקרת בלבד, וכי ההכרעה בדבר דיות הראיות וההצדקה להגיש כתבי אישום בפרשה זו נתונה לשיקול דעתה של הפרקליטות.
ועוד בקבוצת אי.די.בי: ועדת תיאום וביצוע של ההסתדרות הכריזה היום על סכסוך עבודה בחברת "כלל ביטוח". סכסוך העבודה נוגע לכ- 3500 עובדי החברה. הסכסוך הוכרז בעקבות סחבת המתקיימת בניהול המו"מ הקיבוצי המתנהל מזה כחצי שנה וזאת ללא כל התקדמות. כמו כן, עיכוב של ההנהלה בהעברת נתונים הנדרשים לנציגות העובדים לשם ניהול המו"מ. לכך נוסף גם ביצוע שינויים חד צדדיים במבנה החברה ובהגדרות התפקיד של עובדי החברה, לרבות קליטת עובדי מיקור חוץ ל"כללביט".