מיטב-דש מפרסמים סקירה וקובעים כי גידול ברכישות הדירות החדשות וירידה בהתחלות הבנייה לא מבשרים על השינויים שיכולים לחולל מפנה בר קיימא במגמת עליות המחירים בשוק הדיור.
מיטב-דש מציינים כי חלה ירידה חדה בשיעור האבטלה בחודש יולי תוך גידול בשיעור ההשתתפות. אולם, צריכים להתייחס בזהירות לנתונים החודשיים. יחד עם זאת, חשוב לציין שבשנה האחרונה מתגברת עלייה בקצב גביית מס הכנסה משכר עבודה.
המוקד העיקרי של אי הוודאות בעולם עובר אל המדינות המתפתחות שסובלות מהרעה בפעילות הכלכלית ומתנודתיות בשווקים הפיננסיים. מיטב-דש מעריכים כי המשך התדרדרות במדינות אלה עשוי להשפיע על החלטות הבנק המרכזי האמריקאי.
הנתונים הכלכליים במשק האמריקאי היו בסה"כ חיוביים ותומכים ביציאת ה-FED. יחד עם זאת, ההתאוששות בצריכה הפרטית עדיין שברירית ולא נשענת על בסיס איתן.
על רקע השיפור באירופה, עדיין בולטת ירידה באשראי הבנקאי שמהווה גורם בעל חשיבות מאוד גדולה להתאוששות במשק האירופאי.
למרות המתיחות הגיאופוליטית, הביצועים של השוק המקומי היו יחסית טובים בהשוואה למדינות האחרות.
מיטב-דש מעדכנים את התחזית למדד המחירים לחודש אוגוסט לעלייה של 0.3% ולחודש ספטמבר לעלייה של 0.2%. אין שינוי בתחזית של 2.0% ל-12 החודשים הבאים.
עודף פדיונות קרן בשוק הקונצרני מתגבר. במקביל היקף ההנפקות ללא הבנקים מתגבר, כאשר דירוג האשראי הממוצע יורד והגודל הממוצע שלהן קטן.
מיטב-דש ממליצים על מח"מ של כ-5-6 שנים בתיק.
ירידות שערים בשוק הקונצרני יצרו אפשרויות השקעה בעיקר באג"ח בדירוגים גבוהים יחסית.