פסגות מפרסמים תוגבה לתוצאות בנק הפועלים, וקובעים כי הדו"ח מעל הצפי: הביצועים של הבנק ברמה התפעולית ממשיכים להפתיע לטובה כאשר הפועלים הצליח להכות את תחזיות ההכנסות שלנו בשל שיפור בהכנסות ריבית השוטפות לצד ריסון מרשים ברמת ההוצאות. לכן, על אף שרמת ההפרשות להפסדי אשראי הייתה מעל הצפי, הרווח הנקי הסתכם ב- 655 מ’ ₪ לעומת צפי ל-617 מ’ ₪.

 

פסגות מעריכים כי ניתן לצפות שבשנתיים הקרובות התשואה על ההון תנוע סביב ה-9% מעט מתחת לתשואה המייצגת של 9.5% ,ממנה נגזר מחיר היעד שלהם. תוצאות הבנק עשויות להפתיע לטובה במידה שיצליח לשפר את איכות תיק האשראי. בסך הכול איכות תיק האשראי סביר ורמת ההפרשות אינה מאיימת על רווחיות הבנק. אך כדי להשיג שיפור נוסף בתשואה על ההון בסביבת ריבית נמוכה הבנק יצטרך לשפר את איכות תיק האשראי תוך שמירה על מרווח הריבית הקיים. מחיר היעד של פסגות מצביע על דיסקאונט של 16%. לאור היכולת המוכחת של צוות ההנהלה המנוסה לספק ביצועיים טובים ומתמשכים פסגות נשארים בהמלצת קנייה.

 

איכות תיק האשראי לא השתפר ברבעון: שיעור החוב הפגום (NPL) מיתרת תיק האשראי עמד על 3.23% (לעומת 3.15% ב-1Q13 ו-3.23% בסוף 2012). במהלך הרבעון חל עלייה של כ-200 מיליון ₪ בחוב הפגום לרמה של 8.2 מיליארד ₪. מנגד חל קיטון באשראי נחות של כ-250 מיליון ₪ לרמה של 2.25 מיליארד ₪.

 

פסגות מציינים כי בשונה מ בנק הפועלים יתר המערכת דיווחה על המשך השיפור באיכות תיק האשראי. יחס הכיסוי (יתרת הפרשות/חוב פגום שאינו נושא הכנסה) עומד על 49% שיפור קל לעומת 48% בסוף ,1Q13 אולם עדיין מדובר ביחס כיסוי נמוך ביחס לשאר המערכת. רק בנק דיסקונט מדווח על יחס כיסוי נמוך יותר.

 

ריסון ברמת ההוצאות: הבנק מצטיין בשמירה על רמת ההוצאות השוטפות. גם ברבעון הנוכחי רמת הוצאות הייתה מתחת לצפי ונותרה ללא שינוי לעומת 1Q13. פסגות מזכירים כי כל הבנקים האחרים דיווחו על עלייה ברמת ההוצאות ביחס לרבעון הראשון, בין היתר בשל עלייה בשיעור המע"מ ומס השכר.

 

תחזיות 2013 ו-2014: לנוכח העצירה בשיפור תיק האשראי ולנוכח יחס הכיסוי הנמוך פסגות משאירים את תחזית ההפרשות להפסדי אשראי ללא שינוי ב-2014 ומעלים במעט את שיעור ההפרשות ב-2013, אולם ההשפעה על תחזיות הרווח אינה משמעותית.

 

על אף שההון הרגולטורי של הבנק קטן בכ-184 מיליון ₪ (בשל דיבידנד ששולם ודיבידנד רבעוני נוסף שהוכרז) הלימות ההון עומדת כעת על 9.29% לעומת 9.05% בסוף הרבעון הראשון.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש