אקסלנס מגיבים לתוצאות בנק הפועלים, וקובעים כי מדובר בדוחות טובים, עם רווח נקי מעל הצפי. הבנק ממשיך לייצר תשואה על ההון של בין 9-10%, על אף הרמה הגבוהה יחסית של עלויות אשראי. השיפור בעלויות מבשר על פירות ראשוניים מהמשך תהליך ההתייעלות של הבנק (צמצום כ"א במטה וצמצום שטחי הסניפים שלהם), כאשר המשך הגידול ברווי מימון מלמד על שיפור בתמהיל הנכסים וגם הצלחה (חלקית אולי) בשיפור תמחור מרווחי האשראי לעסקים גדולים. השיפור ביחס ההון ליבה כנראה יאשפר לבנק כבר בסוף שנה לבקש להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנדים שלו לכ-25-30% מהרווח השוטף. נכון להיום, ועל פי הערכת אקסלנס, הבנק נסחר ב 0.7 על הון החזוי לשנת 2014 ובמכפיל רווח של כ-7.5 לשנת 2014. אקסלנס ממשיכים להמליץ בקנייה.
בנק פועלים מדווח הבוקר על דוח רבעוני טוב עם רווח נקי של 655 מ’ ₪ קצת מעל הצפי שלנו לרווח של 619 מ’ ₪ ומשמעותית מעל הקונסנזוס שצפה ל-597 מש"ח. הפער נובע בעיקר מהכנסות גבוהות מהצפי (3.1% מעל הצפי שלנו) מהוצאות תפעוליות נמוכות מהצפי (1.1% מתחת לצפי שלנו), על אף שיעור מס ועלויות אשראי גבוהות מהצפי. תשואה להון ברבעון עמדה על 9.9% לעומת צפי של 9.3% כך שהתשואה על ההון במחצית הראשונה של 2013 עמדה על 9.6%.
ההכנסות הפתיעו לטובה, גם ברמת רווחי המימון (לא כולל רווחי אג"ח) וגם ברמת הכנסות תפעוליות. על אף הורדת הריבית, מרווח האשראי עלה בכ-6 נ"ב, כנראה כתוצאה משיפור בתמהיל הנכסים של הבנק (יותר אשראי צרכני ועסקים קטנים) ומשיפור בתמחור אשראי מול העסקים הגדולים. העלויות גם הפתיעו לטובה, בעיקר כתוצאה מתהליכי התייעלות שהבנק נוקט כמו צמצום עובדי המטה ב-20% וצמצום שטחי הסניפים של הבנק. יחס היעילות עמד על 61.7% לעומת 64.7% ברבעון השני, ואקסלנס מעריכים שהבנק ימשיך לשפר את יחס היעילות גם בשנת 2014. הון הליבה השתפר משמעותית גם הרבעון, ומסתכם נכון לסופו ב-9.2%, כאשר הבנק ממשיך לטייב את נכסי הסיכון שלו. ברמה הנוכחית של שיעור הון אקסלנס מעריכים כי הבנק עשוי להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד כבר בתחילת 2014 לכיוון ה-30%.
עלויות האשראי הפתיעו לרעה, ועמדו על 48 נ"ב לעומת צפי של 44 נ"ב ו 41 נ"ב ברבעון הראשון. כמו כן, בניגוד לשאר המערכת, האשראי שאינו נושא הכנסה (NPL) עלה בשיעור של כ-3% ביחס לרבעון הראשון, דבר העלול להצביע על הרעה באיכות האשראי. הבנק הציג קיטון באשראי ביחס לרבעון ראשון (0.1%-), כתוצאה ממהלך של קיטון באשראי עסקי (3.3%- ברבעון), גידול באשראי למשקי בית (1.4% ברבעון) ואשראי מסחרי (2.2% ברבעון).
בנק הפעולים ממשיך לייצר תשואה על ההון של כ-9.0-9.5% באופן די יציב, גם בזמן שהוא מפריש כ-50 נ"ב לחומ"ס. מניית פועלים נסחרת במכפיל הון של 0.7 ומכפיל רווח של 7.5 לשנת 2014, זול, להערכת אקסלנס מול חלופות השוק ובהתחשב בתשואה להון שלו. אקסלנס חוזרים על המלצת קנייה עם מחיר יעד של 20.1 ₪ למניה.