פסגות מגיבים לתוצאות בנק לאומי, וקובעים כי דו"ח Q2 מאכזב: בנק לאומי דיווח על רווח נקי של 474 מ’ ₪ לעומת צפי ל- 556 מיליון ₪. עיקר ההפרש נובע מחלקו היחסי של הבנק בהפסדי חברה לישראל. ההפסדים החשבונאיים של החברה לישראל מעיבים כבר תקופה ארוכה על דו"חות לאומי, אולם גם ברמה התפעולית הרווח לפני מס היה נמוך ב-5% מהצפי בגלל הוצאות חד-פעמיות שקוזז חלקית ע"י הפרשה להפסדי אשראי נמוכה מהצפי.

 

בשנתיים האחרונות, בשונה מבנק הפועלים, הרווח הרבעוני של לאומי מאד תנודתי ולכן קשה לגזור מהתוצאות השוטפות של הבנק את התשואה המייצגת על ההון. לצורך חישוב מחיר היעד פסגות ממשיכים להניח שהתשואה המייצגת על ההון עומדת על 7.5% בהשוואה ל-9.5% בפועלים.

 

שיעור החוב הפגום (NPL) מיתרת תיק האשראי ירד ל-2.4% לעומת 2.7% ב-1Q13 ו-2.9% בסוף 2012. יחס הכיסוי (יתרת ההפרשות להפסדי אשראי/יתרת האשראי הפגום) עומד על 67% לעומת 63% ב-1Q13 ו-55% בסוף 2012. יחסים אלו הנם מבין הטובים במערכת הבנקאית.

 

רמת ההוצאות עדיין מאד תנודתית. ברבעון הנוכחי הבנק מראה סימנים ראשונים של ריסון בהוצאות השכר שהיו קצת מתחת לצפי של פסגות. עם זאת, רמת ההוצאות האחרות הייתה מאד גבוהה. הוצאות הפחת היו גבוהות בכ-50 מ’ ₪ לעומת הצפי של פסגות כנראה בגלל פחת מואץ בגין מערכות מידע ישנות שכבר אינן שימושיות. כמו כן, הבנק רשם הפרשות חד-פעמיות בגין תביעות (גד זאבי זכה בתביעה נגד 7 בנקים בגין החזר של ריבית חריגה/הפרה). גם בנטרול סעיפים אלו רמת ההוצאות האחרות עדיין יחסית גבוהות.

 

לאור איכות תיק האשראי הגבוהה ויחס הכיסוי הגבוה פסגות מניחים קיטון ברמת ההפרשות להפסדי אשראי במהלך השנתיים הקרובות. מנגד פסגות מורידים את התרומה הצפויה מחברות כלולות. תחזית הרווח עלה ל- 2.09 מיליארד ₪ ב-2013 (לעומת 1.95 מיליארד ₪ קודם לכן) ול-2.06 מיליארד ₪ ב-2014 (לעומת 1.9 מיליארד ₪ קודם לכן).

 

פסגות ממשיכים להעדיף את פועלים על פני לאומי, אולם מתחילת השנה מניית לאומי סובלת מביצוע חסר משמעותי לעומת פועלים. לכן, הכדאיות הכלכלית בהשקעה במניית פועלים ולאומי נראה די דומה של 16-17% בשתיהן.

 

עם זאת, בעיות במבנה הבעלות של לאומי (העדר בעל שליטה וחוסר יכולת משפטית של בעלי עניין לקבל ייצוג הולם בדירקטוריון) מקשה על יכולת המשקיעים לדחוף את הבנק לשפר את הביצועיים הבינוניים ומחזק את הכוח של וועד העובדים. לכן, אנו בדעה שראוי שמניית לאומי יסחר בדיסקואנט גדול יותר לשוויה הכלכלי מאשר פועלים ולכן פסגות נשארים בינתיים בהמלצת החזק.

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש