דש ברוקראז’ מפרסמים סקירה בתגובה להודעת בבילון לפני מספר שבועות על מגעים ראשוניים עם חברת Iron source על אפשרות למיזוג בין השתיים. עד כה הסבירו בדש לגבי יכולותיה ומיקומה של בבילון בעולם ה- search וכעת הם מתייחסים ליתרונות ולנקודת החשובות הצפויות, אם אכן יתבצע מיזוג שכזה.

 

Iron source נחשבת כפלטפורמה הגדולה בעולם בתחום הפצה והורדות תוכנה חינמיות, וכמי שמשרתת יצרני תוכנות ואפליקציות המעוניינים בהפצתם ברשת ועל גבי המובייל - מדפדפני כרום, דרך סקייפ, בבילון ועד כל אנטי־וירוס. הטכנולוגיה של Iron source מעורבת בהתקנות של תוכנות על גבי למעלה 2 מיליארד מכשירים בעולם, מרביתם מחשבים אישיים כיום. על פי המדיה Iron source צפויה לסיים את שנת 2013 עם הכנסות של כ- 200 מיליון דולר ורווח של כ- 25% על המחזור – גדולה יותר מבבילון.

 

Iron source הצליחה לחדור גם לעולם ההורדות במובייל וזאת בשיתוף עם גוגל ועם אתרי הורדות כמו Download.Com ואחרים. הטכנולוגיה שהחברה השיקה מאפשרת לזהות משתמשי אנדרואיד בעת שהם משתמשים במחשב האישי או בסלולרי, ולהמליץ להם להוריד אפליקציות מהמחשב ישירות למכשיר האנדרואיד שלהם. כך תוכל החברה לייצר הכנסות מיצרניות התוכנות, וגם מפרסום אפליקציות סלולריות. במקביל, Iron source מחזקת את מעמדה גם כרשת פרסום עבור אתרי התקנות ותוכנות של התקנה. האלגוריתם שברשותה מבצע אופטימיזציה של פרסום וממליץ למשתמש על תוכנה חינמית להתקנה שהיא בעלת הסיכוי הגבוה יותר להורדה על ידו באותו הרגע. בצורה זו הפכה Iron source לקניינית המדיה החמישית בגודלה ברשת של גוגל.

 

דש ברוקראז’ מונים את היתרונות במיזוג: השילוב של גודלה של בבילון בעולם ה- search יחד עם יכולותיה של Iron source בתחום המובייל צפוי לייצר אולי את החברה המשמעותית ביותר למוניטיזציה בתחום החיפוש והפרסום המקוון במובייל.

 

בבילון היא אחד הלקוחות הגדולים של Iron source, כך שמיזוג כזה אמור לייצר חסכון אדיר בהוצאות. החברה הממוזגת לא תגדיל את הכנסותיה פי 2 ביום המיזוג, אך תוכל להגדיל רווחים הרבה יותר מפי 2.

 

מנטאליות - מיזוגים בד"כ נכשלים על רקע תרבות ארגונית ומנטאליות שונות. במקרה זה, הרקע הדומה של היזמים וההיכרות העמוקה, צפויים לשחק לידי החברה הממוזגת. ייתכן ופינוי כסא המנכ"ל של בבילון בעתיד, דווקא יוריד לחצים מהחברה המשותפת מחד, ויתרום בהיבט של פיתוח עסקי מאידך.

 

גוגל – בבילון אמורה לחדש את החוזה מול גוגל בסוף שנה זו. חברה ממוזגת כאשר Iron source היא עוד שותף בכיר מאד של גוגל, עשויה לייצר חוזה טוב משמעותית מול גוגל מזה שהיה לבבילון בעבר. יש לזכור כי גם בבילון, בפני עצמה, היא חברה אחרת לעומת זו שחתמה את ההסכם הקודם מול גוגל.

 

שווי – בבילון נסחרת במכפיל נמוך ביחס לתעשייה 8.5 על רווחי 2014 לעומת מכפילים גבוהים מ- 12 בחברות דומות. מצד שני היא חברה נסחרת ויש לכך יתרון במטבע סחיר במיזוג. סביר להניח כי שוויה של Iron source במיזוג לא יהיה גבוה משמעותית מזה של בבילון, אולם החברה הממוזגת אמורה לקבל ערכים אחרים כתוצאה מהיתרון לגודל ושיפור הרווחיות. דש ברוקראז’ משוכנעים כי אם המיזוג יתבצע, השלב הבא יהיה הנפקה בארה"ב. כסף שייכנס כתוצאה מההנפקה בשילוב עם שווי כפול לפחות לחברה הממוזגת לעומת שוויה של בבילון כיום, אמור לקרב אותה מאד למדד ת"א 25.

 

דש ברוקראז’ מעריכים כי בבילון מתומחרת כיום בחסר עמוק עוד לפני המיזוג ושצפוי לה עוד upside משמעותי באם יתבצע המיזוג, כך שעסקה כזו אמורה להיות win-win לכל הצדדים. מדובר בקיצור שרשרת האספקה בתעשייה צומחת - נושא היתרון לגודל בשוקי היעד אמור להשתקף במכפלות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    שאל לגבי המיזוג

    במיזוג חברה אחת היא קולטת והשניה מתחסלת. מה המשמעות מבחינת בבילון? במידה ויהיה מיזוג היא תמשיך להתקיים?

    • רן
    • 25/08/2013 12:56