השבוע האחרון של חודש אוגוסט יפתח בבורסה בת"א ככל הנראה בעליות שערים. זאת בעקבות עליות השערים בבורסות בחו"ל בסוף השבוע. במניות הדואליות המרכזיות, ביניהן טבע , פריגו, סלקום, פרטנר ואלביט מערכות, קיימים פערי ארביטראז’ חיוביים שישפיעו לטובה על פתיחת שבועה המסחר.

 

היום תגיע סאגת אי.די.בי לשיא נוסף, כאשר בית המשפט יצטרך לקבוע האם לתת לדנקנר עוד פרק זמן או שדי, מספיק, להעביר את החברה לידי בעלי החוב. מחר בערב יפרסם בנק ישראל את הריבית לחודש ספטמבר וככל הנראה היא תישאר ללא שינוי.

 

השבוע נכנסים לישורת האחרונה של דיווחי התוצאות הכספיות של החברות לרבעון השני. בסוף השבוע דיווחה דסק"ש על ירידה בהפסדים. ברבעון השני היא הפסידה 29 מיליון שקל לעומת הפסד של 1.26 מיליארד ₪ במקביל אשתקד. חב’ אסם דיווחה על עליה ברווחים: הרווח ברבעון השני עלה ל-90 מיליון ש"ח לעומת 86.7 מיליון במקביל אשתקד. המכירות ברבעון עלו ל-1.06 מיליארד ש"ח לעומת 983.5 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד.

 

אבל גולת הכותרת היום תהיה פרשת אי.די.בי. כזכור, סוף השבוע היה המועד האחרון בו הקציב שופט בית המשפט המחוזי בת"א לנוחי דנקנר להוכיח את רצינות האפשרות של הזרמת כסף לחברה. במוצאי שבת דיווחה אי.די.בי כי הכסף נמצא בעקבות עסקה עם אוליגרך אוקראיני. חלקו של הכסף, 450 מיליון ₪ נמצאים בנאמנות אצל עורך הדין של האוליגרך, כך מסר עורך הדין שלו, ו-50 מיליון ₪ הופקדו בבית משפט. הבוקר יופקדו עוד 20 מיליון ₪ כדי לעמוד בדרישת בית המשפט להפקדה של 70 מיליון בקופתו. עכשיו על השופט יהיה להחליט: האם הוא נותן לדנקנר עוד פסק זמן, כפי שקיבל בעבר מספר פעמים, או שהוא אומר, די נמאס תן את החברה לבעלי החוב שלה. ההימור של מרבית האנליסטים ושל נוחי דנקנר הוא שהשופט ייתן עוד פסק זמן. כך שאנחנו צפויים להמשכה של הטלנובלה הכספית הזו עוד מספר שבועות – לפחות.

 

בתוך כך דיווחו הבוקר אי.די.בי פיחות ואחזקות את הדוחות הכספיים שלהם. לדוחות מצורפת הזהרת עסק חי. כך או אחרת הן רשמו ברבעון השני רווח של 167 מיליון ש"ח לעומת הפסד של 593 מיליון במקביל אשתקד. ההכנסות ברבעון היו 9.45 מיליארד ש"ח לעומת 8.9 מיליארד במקביל אשתקד.

 

 קבוצת דלק הודיעה בסוף השבוע כי היא משפרת הצעת רכש דלק אנרגיה ומעלה את התמורה ב- 14 אחוזים. עוד התחייבה כי היא לא תיזום הצעת רכש לחברת תמלוג העל אשר תוקם כחלק מהמהלך במשך 3 שנים. חברת תמלוג העל תאמץ מדיניות דיבידנד של 90%.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש