קבוצת עזריאלי מדווחת היום על תוצאותיה הכספיות לרבעון השני לשנת 2013 ומציגה צמיחה במגזרי הפעילות המהווים את ליבת עסקיה. הקבוצה מדווחת על גידול של כ-40% ברווח הנקי , לכ-278 מליון ₪ , לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי רשם ברבעון זה גידול של כ-8% לעומת הרבעון המקביל והסתכם בכ-374 מליון ₪.

 

כמו כן , הקבוצה מדווחת על גידול של כ-4% בתזרים השוטף הפרמננטי (FFO) המיוחס לפעילות הנדל"ן שהסתכם לכ- 187 מיליון שקלים ביחס ל- 180 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.בפעילותהליבה של הקבוצה המשתקפת במדד ה- NOI, חל גידול של 3% ביחס לרבעון המקביל אשתקד מ- 269 מיליון שקלים לכ-277 מיליון ₪.

 

במהלך רבעון זה המשיכה הקבוצה להשקיע בפיתוח והקמה של נכסים חדשים וכן הרחבה ושיפוץ של נכסים קיימים בסך כולל של כ- 342 מיליון ש"ח.( בחציון 487 מליון ₪).

 

לחברה 8 פרויקטים בהקמה בהיקף של כ- 5.2-5.5 מיליארד ש"ח ששווים בספרים כ-1.6 מיליארד ש"ח והיתרה להשלמה עומדת על כ-3.6-3.9 מיליארד ש"ח.

 

איתנות פיננסית- בבעלות הקבוצה (לא כולל קבוצת גרנית ) נכסים שאינם משועבדים בשווי כולל של כ- 10.8 מיליארד ₪ ויחס חוב נטו למאזן של כ-24%. איתנות פיננסית זו אפשרה ומאפשרת לקבוצה גמישות פיננסית גבוהה ויכולת ניצול הזדמנויות השקעה וגיוס מימון בתנאים טובים.

 

שיעורי התפוסה של נכסי הנדל"ן של קבוצת עזריאלי בישראל להיות גבוה מאד וליום 30 ביוני 2013 עומד על קרוב ל-100% במגזר המרכזים המסחריים והקניונים ובמגזר המשרדים בישראל.

 

גרנית הכרמל (החזקה של 100%) –חלק החברה בתוצאות מגזר גרנית הכרמל הסתכם בתקופת הדוח לכ- 30 מיליון ש"ח לעומת כ-15 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.

 

היקף ההשקעות המוערך של הקבוצה במנועי הצמיחה העתידיים עומד על כ- 5.2-5.5 מיליארד ₪. השלמת בנייתם של הנכסים המצויים בהקמה, בשנים הקרובות, צפויים להוסיף כ- 469,000 מ"ר לשטחי הנדל"ן המניב של הקבוצה בישראל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש