ATRADE מפרסמים סקירה יומית וקובעים כי המימושים בשווקים הפיננסיים נמשכים. בהעדר נתוני מקרו משמעותיים, המשקיעים אינם ממהרים לחזור לשווקים. האירוע המרכזי של השבוע יתרחש מחר – פרסום הפרוטוקולים של ישיבת הריבית האחרונה בארה"ב. עד אז, התנודתיות צפויה להימשך.
השוק המקומי סגר אמש בעליות שערים קלות. מדד ת"א 25 נסגר באזור ה-1208 הנקודות. היום צפויים מימושים על רקע הנעילה השלילית מוול סטריט והירידות באסיה.
מחזורי המסחר בבורסה המקומית ממשיכים להיות דלילים במיוחד. ATRADE מעריכים כי המדד ימשיך לנוע בכבדות בין 1210-1200 הנקודות בימים הקרובים. המשקיעים ממתינים להתפתחויות ממצרים ולרמזים קונקרטיים של בכירי הפד’ בנוגע לתוכנית הרכישות בהיקף של 85 מיליארד דולר שהשיק ברננקי לפני מספר חודשים על מנת לתת דחיפה משמעותית למשק האמריקני. כעת שהמשימה הצליחה, המשקיעים בעולם ממשיכים להמר על תאריך יעד לצמצום היקף הרכישות כאשר רוב הסיכויים שזה יקרה במהלך הרבעון האחרון של השנה.
בזירת המט"ח, הדולר מצליח להתאושש קלות וסגר את השבוע מעל 3.55 שקלים לדולר. ATRADE מעריכים כי הפוטנציאל הדובי עבור הדולר עדיין קיים כל עוד הצמד נסחר מתחת ל-3.60. פריצה מעל רמה זו עשויה להוביל להמשך ההתחזקות של הדולר אל עבר 3.65.
המדדים המובילים ממשיכים לאבד גובה. המשקיעים ממתינים בדריכות לפרסום הפרוטוקולים של ישיבת הריבית האחרונה אשר יפורסמו מחר. ברננקי עשוי לחזור על דבריו מהפגישה הקודמת שבה הוא ציין כי לא יחולו שינויים בהיקף הרכישות כל עוד לא תחול התאוששות משמעותית יותר בסקטור התעסוקה האמריקני. ATRADE מעריכים כי הפד’ יעדיף להמתין לעוד אינפורמציה על מנת לקבל החלטה כה גורלית. ברננקי חושש מפני התדרדרות כלכלית אם וכאשר הפד’ יבצע שינויים מוניטאריים מוקדם מידי.
בזירת המט"ח הבינ"ל, הדולר נסחר ביציבות יחסית. אחרי פרסום הפרוטוקולים ATRADE צופים לראות תנועות משמעותיות יותר.