הבורסה בת"א נסחרת במגמה מעורבת בנטייה לירידות שערים של עד 0.1% במדדים המרכזיים. מדד ת"א 25 ומדד ת"א 100. לעומת זאת מדד הנפט-גז, בולטק 50 ומדד הביומד רושמים עליות. מחזור המסחר עומד על כ-400 מיליון עד שעות הצהרים.
במדד ת"א 100 ניתן לציין בין העולות את מניות רציו, נייס, פוטומדקס, פוקס ודלק קידוחים. בין היורדות את מניות סרגון, לייבפרסון, גילת, מבטח שמיר ואלקטרה צריכה.
קב’ נץ ואמבלייז הודיעו הבוקר לבורסה כי הגישו הצעה לרכישת השליטה בקונצרן אי.די.בי בסכום של 826 מיליון ש"ח. בהודעה נמסר כי הרכישה מותנת במספר תנאים. מיד, כמובן אי.די.בי שוב ביקשה מבית המשפט ששוב יורה על דחיית הצבעות מחזיקי האג"ח על המתווה שהוצע על ידם שמעביר את השליטה בחברה לבעלי החוב. בינתיים בית המשפט ממשיך בהליכים. עוד דיווחה אי.די.בי היום כי מטוס המנהלים של דנקנר נמכר סוף סוף ב-9.5 מיליון מיליון דולר.
בנק מזרחי דיווח הבוקר כי הרווח הנקי ברבעון השני ירד ל- 245 מיליון ₪ לעומת 295 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד קיטון של 16.9%. הירידה ברווח מוסברת בכך שבוצעה הפרשה חד-פעמית להפסדי אשראי בסך 191 מיליון ₪, כתוצאה מיישום הוראות בנק ישראל בנושא הלוואות לדיור. להפרשה זו השפעה נקודתית על השורה התחתונה המדווחת לרבעון זה. למרות הירידה ברווח האנליסטים מלאי התפעלות מהבנק ומהמנכ"ל הפורש אלי יונס. ב-IBI ציינו כי יונס חותם תקופה של עשר שנים עם תוצאות מרשימות. בלידר כותבים כי אלי יונס מסיים את תקופת כהונתו כמנכ"ל הבנק עם דו"ח מצוין, הם ממשיכים להמליץ לקנות את המנייה ונוקבים מחיר יעד של 45 ש"ח.
בראק אן.וי חתמה על הסכם לרכישת 307 יחידות דיור במדינת North Rhine Westphalia, גרמניה, בתמורה כוללת של כ-14.1 מ’ אירו (כ-66.5 מיליון שקל). נכון להיום, שיעור התפוסה של הנכסים הנרכשים עומד על כ-91% ודמי השכירות השנתיים (ברוטו) המתקבלים מכלל יחידות הדיור מסתכמים בכ-כ-1.23 מ’ אירו.
חב’ מבני תעשיה מקב’ פישמן מסרה היום כי השלימה שתי עסקאות מכירה: מכירת חלק מבעלותה בפרויקט בתאילנד ומכירת קניון מריוול שבקנדה, בתמורה כוללת של כ- 255 מיליון שקל. בתאילנד היא השלימה מכירת 18% מזכויות נכס בתאילנד בתמורה לכ-115 מיליון ש"ח. החברה, החזיקה עד היום כ-50% מהפרויקט.