פסגות ברוקראז’ מנתחים את תוצאות אפריקה נכסים ומציינים כי החברה הרוויחה הרבעון 12 מיליון ש"ח, הנובע משיפור בפעילות התפעולית, הכרה בהכנסות לראשונה מפרויקט מגורים ומהשפעות חד פעמיות (אחת חיובית ואחת שלילית) שקיזזו אחת את השנייה.
הקפיצה בהכנסות מול המקביל הינה בעיקר עקב איחוד מלא של פורטפוליו הנכסים בגרמניה, ובזכות אכלוסו של מבנה המשרדים הראשון בקוטרוצ’ן בבוקרשט בתפוסה של 97%. כן נרשם שיפור בנכסים בישראל אשר קוזז מאיבוד הכנסה מנכס שנמכר. מגמת השיפור ב-NOI נרשמה גם לעומת הרבעון הקודם בעיקר בזכות הקניון בקוטרוצ’ן.
פסגות מציינים כי החברה מכרה ברבעון 8 דירות בפרויקט בלטביה (ישנה האטה מסוימת אך נשארו רק 17 דירות במלאי). בבולגריה בוטלו מכירות של 17(!) דירות מה שמעיד על המצב במדינה. החברה סיימה הרבעון את בניית השלב הנוסף באירופסקי בפולין והכירה ברווח של 9 מש"ח ממסירת 50 דירות (מתוך 195). קצב המכירות הואץ לאחרונה וסביר כי המכירות יושלמו בשנה הבאה.
פסגות סבורים כי הנתון המעניין בחברה הינו הייזום שמרבעון לרבעון מוכח כי ההחלטה לחדש את הייזום הייתה נכונה. 2 בנייני משרדים נוספים הסמוכים לקניון קוטרוצ’ן (12 אלף מ"ר כ"א) יוקמו בקרוב כאשר לגבי אחד מהם מתנהל מו"מ להשכרה מלאה. בפראג עלה שיעור התפוסה ל-45% בבניין החדש שהושלם ומתנהלים מגעים מול שוכרים נוספים. ייתכן והחברה תחל בפרויקט חדש גם בפראג (על הריסות בניין ישן).
נמשכת הבניה בקניון בעיר פלוישט ברומניה (בו הושכרו כבר 87% מתוך 28 אלף מ"ר – שיפור לעומת 71% ברבעון קודם) אשר יושלם ברבעון הרביעי של 2013 וצפוי להגיע לתפוסה מלאה החברה אף החלה בהקמת פרויקט הרחבה בן ארבעת אלפים מ"ר לקניון (והשכירה כמעט חצי ממנו). בנוסף תחל הקמת קניון נוסף בבוקרשט בהיקף בן כ-26 אלף מ"ר בו הושכרו כמחציתם לרשת DIY.
השנה הושלמו 2 פרויקטים למגורים בקראקוב ופראג בהן נמכרו כ-120 יח"ד (מתוך 250). החברה צפויה ליזום על הקרקע שנרכשה לאחרונה מאלביט בפראג.
בניין נוסף בפארק המדע בנס ציונה הושלם השנה ו-45% ממנו הושכר. החברה מזהה ביקושים ערים ותחל בבניית בניין נוסף. החברה זכתה במכרז להקמה ותפעול חניון ברמת החייל.
בשורה התחתונה, פסגות מציינים כי החברה נסחרת בכ-54% מהונה העצמי, קרי כ-1.1מיליארד ₪ מתחת להונה העצמי. הסיבה היא בעיקר אי וודאות לגבי שווי הקרקעות במזרח אירופה והטווח הארוך יחסית עד לשימוש בהן. פסגות מסכימים כי קשה לאמוד שווי זה והחברה אמורה להיסחר בדיסקאונט ביחס להון. עם זאת הדיסקאונט נראה מוגזם, ובעיקר כאשר לוקחים בחשבון את פעילות הייזום המתרחבת בקצב מרשים שכבר מתבטאת בגידול בהכנסות והעובדה שסך הקרקעות במזרח אירופה מסתכם בכ-1.46 מיליארד ₪ (ומולו עומד חוב של 345 מש"ח) והחברה תחל בקרוב בבניה על קרקעות ששווין נאמד בכ-530 מש"ח. פסגות קובעים מחיר יעד של 59 ש"ח ומותירים המלצת קניה.