הבורסה בת"א תפתח הבוקר כאשר הבורסות באסיה נסחרות ביציבות, החוזים על ניו יורק נסחרים גם הם ביציבות. אמש סגרו הבורסות בניו יורק בעליות בעיקר לאחר שקרל אייקן צייץ בטוויטר כי מניית אפל נסחרת מתחת לשוויה. בעקבות הציוץ עלתה המנייה אמש 5%.
אתמול רשמה הבורסה בת"א עליות במהלך יום המסחר שהתמתנו במקצת לאחר הפתיחה השלילית בניו יורק. מו"מ של בבילון ביחד עם דוחות טובים של אורמת ואלביט מערכות דחפו את ת"א ל-0.4% ות"א 100 ל-0.6%
אמש נודע כי הקבוצה התאילנדית נסוגה מכוונתה לרכוש את כלל ביטוח. היו שאמרו שהסיבה היא חששם כי הממונה על הביטוח לא יאשר להם את הרכישה. היו שטענו כי בסופו של דבר הם החליטו שהמחיר שדורשת אי.די.בי גבוהה מידי. כך או אחרת, דנקנר שלף מיד שפן חדש אוליגרך אוקראיני – גרונובסקי - מעוניין לרכוש חלקים מאי.די.בי והוא כבר רוכש את אמבלייז. ואולי זה יהיה המיליארדר הארגנטיני אלשטיין שדווקא יקנה. כך או אחרת, עם השפן הנוסף הוא שוב מבקש דחייה מבית המשפט, הפעם מי יודע כמה.
מניית בבילון שזינקה אתמול בכ-13% תמשיך לעורר עניין אצל המשקיעים לאחר שנודע כי היא מנהלת מו"מ עם חברת שירותי אינטרנט למיזוג אפשרי. האנליסטים חושבים כי המיזוג יעשה טוב לשתי החברות.
גם פרשת מינוי נגיד בנק ישראל אינה סגורה עדיין. אתמול פגש שר האוצר את ויקטור מדינה, מי שהיה בכיר בבנק ישראל בעבר ואחר כך מילא שורה של תפקידים בכירים במשק כגון, מנכ"ל משרד האוצר, מנכ"ל כיל, מנכ"ל בנק מזרחי ועוד. מדינה הגיש את הטפסים לוועדת טירקל. בינתיים הדולר מתחזק בעולם לאור הערכות כי בספטמבר תצומצם תוכנית ההרחבה המוניטארית של הבנק הפדראלי, וגם בישראל הדולר מתחזק הבוקר.
מניות נוספות שימשיכו לעורר עניין היום הן אליום מדיקל ששוב מפרסמת הבוקר הודעה חיובית: החברה קיבלה אישור ממשרד הבריאות לשווק את מערכת ה- WIRION למניעת תסחיפים במהלך צנתור.