סקר מנהלי הקרנות של מריל לינץ’ לחודש אוגוסט 2013 מצא גידול משמעותי באמון המשקיעים בצפי לצמיחה גלובלית. 72% מהמשיבים צופים כי הכלכלה הגלובלית תצמח במהלך 12 החודשים הקרובים – השיעור הגבוה ביותר מזה 4 שנים וזינוק של 20% לעומת 52% בחודש יולי 2013.

 

המשקיעים עדיין מודאגים מהנחיתה הקשה בסין. יותר ממחצית הפנל עדיין מזהים איום זה כסיכון הגדול ביותר לשווקים ולכלכלות הגלובליות. אבל, רק 32% מהמשקיעים צופים צמיחה חלשה בכלכלת סין, שיפור לעומת 65% בסקר של חודש יולי 2013.

 

במקביל, גם הסנטימנט כלפי גוש היורו השתפר בצורה ניכרת. 88% ממנהלי הקרנות האירופים צופים כי הגוש יתחזק בשנה הקרובה, פי שניים מהשיעור שנרשם בחודש שעבר. המשתתפים סבורים יותר ויותר כי צמיחה חזקה היא היא הפתרון למשבר החוב בגוש היורו ולא התערבות הבנק האירופי המרכזי.

 

סקר מנהלי הקרנות של מריל לינץ’ לחודש אוגוסט 2013 מצא עוד כי הרוח הגבית המשפיעה על המגמות המאקרו כלכליות משתקפת גם בגידול באחזקות משקל היתר במניות ל-56%. כמו כן, הציפיות לגידול באינפלציה ובשיעורי הריבית בטווח הרחוק הובילו לגידול במשקל החסר לאג"ח (ל-57%). אחזקות המזומנים רשמו קיטון לעומת השיא השנתי שנרשם ביולי אבל נשארו בשיעור גבוה של 4.5%. כל אלה קשורים לצפי הרווח בקרב המשקיעים כי ההתאוששות עדיין בחיתוליה בשלב זה.

 

"בעוד שהציפיות לצמיחה גלובלית זינקו במהירות, החדשות הטובות הן כי רמות אחזקות המזומנים נשארו גבוהות. למרות שהשווקים המתעוררים אינם יעד מועדף, הם מציעים מספר הזדמנויות מפתות לביזור ההשקעה", אמר מייקל הארטנט, אסטרטג ההשקעות הראשי בקבוצת המחקר הגלובלי של בנק אוף אמריקה מריל לינץ’.

 

"מהתוצאות הכספיות המתפרסמות עתה אנו רואים כי ההתאוששות הגלובלית משתקפת בביצועי החברות האירופיות. גוש היורו מתומחר בחסר יותר מכל שוק אחר ולכן יש לתמוך באופטימיות לגבי שוק המניות האירופי", הוסיף ג’ון בילטון, אסטרטג ההשקעות לאירופה בקבוצת המחקר הגלובלי של בנק אוף אמריקה מריל לינץ’.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש