פסגות ברוקראז’ מגיבים לדוחות שפרסמה שופרסל. הם סבורים כי מדובר בדוח כספי טוב ומציינים כי החברה הפתיעה ברווחיות התפעולית (3.8% מהמכירות בהשוואה לצפי ל- 3.5%). הדוחות הושפעו בעיקר מהעדר חג הפסח ברבעון הנוכחי, שהשפיע על השורה העליונה וגם על שיעורי הרווח. בלטה המשך השחיקה של החברה ב- SSS, כאשר ברבעון הנוכחי נרשמה ירידה של 2.1% ביחס לרבעון המקביל במקביל לירידה של 1.4% במכירות למ"ר.

 

ההכנסות הסתכמו ב 2.916 מיליארד ₪, צמיחה של 0.4% בהשוואה למכירות הרבעון המקביל וירידה של 2.2% ביחס לרבעון הקודם.

 

ההכנסות במגזר הקמעונאות הסתכמו ב- 2.905 מיליארד ₪, עלייה של 0.5% ביחס לרבעון המקביל. עלייה זו נרשמה על אף הירידה שנרשמה ב- SSS שהסתכמה ב- 2.1% בהשוואה לרבעון המקביל ומוסברת על ידי המשך מגמת העלאת מחירים שקוזזה על ידי ירידה במכירות לנוכח העדר חג הפסח, שחל השנה במהלך Q1.
o הכנסות מגזר הנדל"ן – הכנסות המגזר (מחיצוניים בלבד) הסתכמו ב- 11 מיליון ₪ (לעומת צפי ל- 15 מיליון ₪) בהשוואה להכנסות של 13 מיליון ₪ ברבעון המקביל.

 

הרווחיות הגולמית השתפרה בהתאם לתחזית המוקדמת והסתכמה ב- 25.5% לעומת 25.2% המקביל. פסגות מעריכים כי המשך העלאת המחירים, שיפור תנאי הסחר והעדר מבצעי חג הפסח, תרמו לשיפור בשולי הרווחיות של מגזר הקמעונאות. הרווח הגולמי הסתכם ב- 753 מיליון ₪ (מצפי ל- 740), בהשוואה ל- 739 מיליון ₪ ברבעון המקביל.

 

הוצאות מכירה ושיווק הסתכמו ב- 611 מיליון ₪ (צפי ל- 608), עלייה של כ- 2 מיליון ₪ בהשוואה לרבעון המקביל (בעיקר לנוכח עלייה בהוצאות שכר ושכ"ד המקוזזים ע"י הפחתת עלויות תפעול אחרות כחלק ממאמצי התייעלות). הוצאות הנהלה וכלליות הסתכמו ב- 32 מיליון ₪, בהשוואה ל- 31 מיליון ₪ ברבעון המקביל. סה"כ ההוצאות התפעוליות הסתכמו ב- 643 מיליון ₪ (צפי ל-639 ) והרווח התפעולי (לפני שערוכים והוצ’ אחרות) הסתכם ב- 110 מיליון ₪ (צפי ל- 101) , כ- 3.8% מהמכירות, בהשוואה לכ- 3.4% ברבעון המקביל. הרווח התפעולי לאחר הוצאות אחרות הסתכם ב- 99 מיליון ₪, 3.4% מהמכירות.

 

בשורה התחתונה, פסגות סבורים כי הדוח מגלם עלייה קלה במכירות על רקע שילוב של מספר גורמים (העדר חג הפסח והתכווצות הצריכה שקוזזה להערכתנו ע"י עליית מחירים). העלייה ברווחיות התפעולית (לפני הוצאות חד פעמיות) הפתיעה לטובה ונובעת מהשיפור שנרשם ברווח הגולמי לצד מהלכי התייעלות בהם נוקטת החברה. בשל שיפור עקבי בתוצאות פסגות מעלים את שיעורי הרווחיות כלפי מעלה במודל הערכת השווי וכנגזרת מעלים את מחיר היעד ב- 8% ל- 14.9 ₪ ומותירים את ההמלצה על החזק.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש