המסחר בבורסה בת"א התנהל הבוקר ביציבות בנטייה לעליות שערים במדדים המובילים. כיל המשיכה להוביל במחזורים בעליה ובעקבותיה עלתה גם החברה לישראל למרות דוח פושר שפרסמה חברת טאואר. טבע המשיכה להתאושש גם היום במחזור נאה. המחזור עד שעות הצהרים היה נמוך יחסית – 350 מיליון ₪.

 

במדד ת"א 100 ניתן לציין בעליות את מניות כלל ביטוח, לאחר ההודעה של אי.די.בי כי ההסכם למכירת החברה אמור להחתם עוד השבוע.. העלייה גוררת גם את מניית דסק"ש לעליה. בבילון מחזירה את הסומק ללחיי המשקיעים וכך גם מג’יק שאתמול ירדה בעקבות הדוח והיום היא מתאוששת. מנגד, רושמות ירידות אלוט, טאור, בעקבות הדוח, אורמת וכלכלית ירושלים.

 

הדולר נחלש גם היום מול השקל והוא יורד ב-0.4%. בפריקו מציעים "התאמת שיעורי המס על פעילות הזרים בהשקעות לטווח הקצר, קרי ששיעורי המס החלים על המשקיעים זרים ישתוו לשיעורי המס על משקיעים מקומיים, עשויה לשמש חסם ולנטרל פעילות של ספקולנטים מזדמנים בזירה המקומית"

 

טאואר-ג’אז דיווחה היום על תוצאות הרבעון השני לשנת 2013. התוצאות לא היו מחמיאות. ההפסד ברבעון נשאר 23 מיליון דולר בדומה לרבעון הראשון של השנה. ההכנסות עלו ל-125 מיליון דולר לעומת הרבעון הראשון אך ירדו לעומת המקביל אשתקד. המנייה הגיבה בהתאם.

 

ביוקסנל דיווחה כי אין לה מגעים פעילים להמשך פיתוח ומסחור התרופה BC-819. והמנייה צנחה בעשרות אחוזים. בהודעת החברה נסמר כי במגעים שהתנהלו עד כה, מסרו הגורמים איתם החברה הייתה בקשר, כי למרות ההתרשמות הרבה מהטכנולוגיה והחדשנות הנמצאות בבסיסה של התרופה BC-819, לדעתם, תידרש בחינה של תוצאות ניסויים קליניים נוספים קודם שניתן יהיה להיכנס להסכם מחייב עם החברה.

 

 שופרסל דיווחה הבוקר לפני תחילת המסחר כי הרווח הנקי ברבעון השני השנה הסתכם ב-43 מיליון ש"ח בהשוואה ל-36 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות מגזר הקמעונאות ברבעון השני השנה הסתכמו 2.9 מיליארד ש"ח, בדומה לרבעון המקביל אשתקד. בפסגות הופתעו לטובה מהעלייה ברווחיות התפעולית ובשל שיפור עקבי בתוצאות הם מעלים את שיעורי הרווחיות כלפי מעלה במודל הערכת השווי וכנגזרת מעלים את מחיר היעד ב- 8% ל- 14.9 ₪ ומותירים את ההמלצה על החזק.

 

 כלל פיננסים הגיבו לפרסום הדוחות של איזיצ’יפ, אשר דיווחה רבעון שני והנחיות בצפי עם אופטימיות זהירה וציפיות לצמיחה בהמשך השנה. הנהלת החברה הייתה חיובית והמשיכה להצביע על סביבה עסקית משתפרת. עם שני רבעונים טובים ותחזית טובה לרבעון השלישי כלל פיננסים רואים ב- 2013 כשנת המפנה עם תחילת תהליך הצמיחה, אחרי שנתיים מאכזבות. כלל משאירים את התחזיות השנתיות כמעט ללא שינוי ונשארים עם המלצת קניה ומחיר יעד של $37. הם מזכירים כי הציפיות לרבעון טוב היו מתומחרות במניה שעלתה 50% בשלושת החודשים שקדמו לדוח הרבעוני.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש