ועדת המדע והטכנולוגיה אישרה היום (רביעי) את הצעת החוק לניירות ערך, מערכת הצבעה אלקטרונית, לקראת אישורו בקריאה שנייה ושלישית. על פי הצעת החוק המוצעת, בעלי אופציות בורסאיות, כולל אלו המחזיקים בשברירי אחוזים, יוכלו לקחת חלק פעיל בהצבעות בהם מתקבלות החלטות הנוגעות לאופן ניהול האופציות שבבעלותם, וכל זאת בדרך של הצבעה אלקטרונית המתקיימת דרך המחשב הביתי. עד היום נדרשו בעלי המניות להגיע פיזית לישיבות בעלי האופציות ועל כן במרבית המקרים רוב בעלי המניות לא ממשו את זכאותם.
יו"ר הרשות לניירות ערך, שמואל האוזר אמר בישיבה כי "מבחינתנו עיקרון המנחה הוא שצריך לעשות כל שניתן כדי לעורר, מצד אחד, את השוק ובמקביל לשמור על האינטרסים של המשקיעים. זו הסיבה שהיום אנחנו מבקשים לעשות צעד נוסף כדי לקדם את הנגישות הצרכנית עבור בעלי המניות בדרך שתאפשר להם להיות שותף ומעורב הרבה יותר בקבלת החלטות משמעותיות וכל זאת באופן שיקל על התהליך, יוזיל אותו ויחסוך זמן".
יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) הגיב על הצעת החוק כי "היוזמה בהכללה היא רעיון מבורך שיש בו כדי לקדם את הנגישות עבור בעלי האופציות בהתאם לרוח התקופה והקדמה הטכנולוגית. יחד אם זאת חייבים לוודא כי אין בהצעת החוק כדי לפגוע בפרטיותם של המצביעים במערכת האלקטרונית".