חברת גב ים ממשיכה להיות מהחברות החזקות והיציבות בתחום הנדל"ן המניב בארץ. כותבים בלידר בעקבות הדוח. להערכתם, החולשה הצפויה בשוק המשרדים תשפיע פחות על גב ים, וזאת לנוכח האסטרטגיה המיוחדת שלה בהתמקדות בלקוחות מתחום ההיי טק ובפארקים למשרדים, אשר להם צרכים מיוחדים, וכן לנוכח העובדה שבאזור חיפה לא צפוי עודף היצע משרדים. החוזה שנחתם עם APPLE הוא חדשה מעולה עבור החברה והוכחה נוספת ליתרון האסטרטגי שלה בלקוחות ההיי טק הגדולים.
החברה מציגה צמיחה בפרמטרים התפעוליים, ושמירה על רמת מינוף נמוכה יחסית. מניית החברה עלתה לאחרונה, בדומה לרוב חברות הסקטור, והיא נסחרת לפי מכפיל הון של 1.3, שנראה גבוה לכאורה, אולם הסיבה לכך טמונה בין היתר, בשיעורי ההיוון השמרניים לפיהם מהוונת החברה את נכסיה ביחס למתחרותיה. ה- NOI וה- FFO של החברה צפויים לגדול ברבעונים הקרובים, לכשיושלמו פרויקטים בהקמה. כמו כן, להערכתם תשואת הדיבידנד תמשיך להיות גבוהה. לאור האמור, הם ממליצים על המניה בתשואת יתר ומעלים את מחיר היעד ל- 1,050 ₪.
להלן הסקירה שפרסמו: גב ים פרסמה פעם נוספת דוחות יציבים וטובים עם שיפור בפרמטרים התפעוליים. החברה ממשיכה באסטרטגיה השמרנית שלה ושומרת על שיעורי תפוסה גבוהים בצד יציבות בשיער המינוף (על כ- 50%). בנוסף, החברה ממשיכה בפיתוח הפרויקטים שבהקמה, ובמהלך הרבעון הצליחה לחתום על מספר הסכמי שכירות מהותיים חדשים.
החברה ממשיכה להציג שיפור בפרמטרים התפעוליים: החברה הציגה ברבעון השני של שנת 2013 גידול של כ- 6.6% ב- NOI מנכסים זהים, וגידול של כ- 2.7% ב- EBITDA, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. מינוף החברה ממשיך להיות נמוך יחסית ועומד על יחס חוב ל- Cap של כ- 52%. התפוסה ממשיכה להיות גבוהה, ועומדת על למעלה מ- 95%.
שערוכים חיוביים שנבעו בעיקר בגידול ב- NOI – החברה ביצעה הערכות שווי לכלל נכסיה וביצעה שערוך חיובי של כ- 116 מיליון ₪. החברה אמנם ציינה בדו"ח כי השמאי הפחית בחלק מנכסיה את שיעור ההיוון בכ- 0.25%, אולם בנכסיה העיקריים אנו סבורים כי שיעור ההיוון הממוצע עדיין שמרני מאוד, והשמרני ביותר בענף (כ- 8.7%). להערכתנו, אין סיבה לשמרנות הזאת, וזו גם הסיבה שהחברה נסחרת במכפיל הון של כ- 1.3. בהנתן שהחברה היתה משערכת את נכסיה בדומה למתחרותיה, מכפיל ההון היה עומד על כ- 1.05.
החברה חתמה עם APPLE לשכירות כל שלב א’ בפרויקט מפעלי חמצן בהרצליה: החברה דיווחה כי לאחר תאריך הדו"ח, APPLE תשכור כ- 12,500 מ"ר ושטחי חניה תת קרקעית. בנוסף, ל- APPLE הוענקה אופציה לשלב ב’ של הפרויקט בהיקף שטח דומה. לא פורסמו דמי השכירות ותקופת השכירות, אולם אנו מעריכים כי מדובר ברמת מעטפת, וכי APPLE תשקיע סכומים גבוהים בגמר (בדומה לגוגל בבניין אלקטרה), כך שבמידה ו- APPLE תצא, היא תשאיר נכס ברמה גבוהה ביותר.
הפרויקט בבאר שבע מתקדם אולם לא נחתמו הסכמי שכירות נוספים במהלך הרבעון: הפרויקט בבאר שבע, אשר צפוי להיות דומה מאוד למתחם מתם בחיפה, הינו מאוד משמעותי לקצב צמיחת החברה, ונכון להיום החברה בונה את הבניין הראשון בהיקף של כ- 17.5 אלף מ"ר, שמתוכם כבר נחתמו הסכמי שכירות על כ- 16 אלפי מ"ר. במהלך הרבעון לא נחתמו הסכמים נוספים אולם אנו אופטימיים ביחס לפרויקט וצופים כי עד סוף השנה, המועד בו הבניין צפוי להסתיים, יאוכלס הבניין במלואו. כמו כן, החברה החלה לאחרונה בבניית הבניין השני.
תשואת דיבידנד אטרקטיבית: לחברה אין אמנם מדיניות דיבידנד מוצהרת, אולם היא חילקה דיבידנד באופן קבוע בשנים האחרונות, ובאפריל השנה חילקה כ- 150 מיליון ₪. אנו מעריכים, כי נוכח צרכי המזומנים בקבוצת IDB, יהא הבעלים אשר יהא, והיות חברת גב ים אחת הזרועות החזקות והיציבות בקבוצה, חלוקת הדיבידנדים בהיקפים משמעותיים צפויה גם בהמשך. בהיקף דיבידנד של השנתיים האחרונות, תשואת הדיבידנד עומדת על כ- 8.0%.
הפרויט בחולון עדיין תקוע – החברה ככל הנראה הקדימה את זמנה של חולון, והעיר עדיין לא מצליחה למשוך אליה שוכרים. הבניין עדיין עומד ריק. היות שמדובר בנכס יחסית קטן בפורטפוליו של גב ים, אזי המשמעות היא לא גדולה בתמונה הכוללת.