ביוליין אר. אקס. הודיעה היום על פרסום מאמר מדעי אודות BL-8040, אשר מצויה בניסוי קליני Phase 2 לטיפול בלוקמיה מיאלואידית חריפה (AML). המאמר, אשר פורסם בכתב העת המדעי המוביל בתחום, British Journal of Hematology, מתייחס לתוצאות ניסויים פרה-קליניים במולקולה, לפיהן BL-8040 נמצאה יעילה בטיפול בטרומבוציטופניה (ייצור מופחת של טסיות דם).
הניסוי, בראשו עמד פרופ’ אמנון פלד, ממכון גולדין סאבד לרפואה גנטית בבית החולים האוניברסיטאי של הדסה בירושלים, בדק את ההשפעה של מתן מינונים חוזרים ונשנים של BL-8040 בעכברים בריאים וכן בעכברים שפיתחו טרומבוציטופניה בעקבות כימותרפיה. התוצאות מראות כי מתן חוזר של BL-8040 הביא לגידול משמעותי במספר התאים המייצרים טסיות דם (megakaryocytes) בתוך מח העצם, תוך ייצור מוגבר ורמות גבוהות של טסיות דם בזרם הדם, הן בעכברים הבריאים והן בעכברים טרומבוציטופניים. בנוסף, טיפול ב BL-8040 הביא לגידול במספר תאי האב במח העצם ובדם, תאים החיוניים לא רק לייצור טסיות דם, אלא גם לייצור כלל תאי הדם האדומים והלבנים. כמו כן, BL-8040 הפחיתה בצורה משמעותית הן את המשך והן את החומרה של טרומבוציטופניה שנגרמה כתוצאה מטיפולים כימותרפיים ושל ציטופניה (מיעוט תאי דם) באופן כללי.
ד"ר כנרת סויצקי, מנכ"לית ביוליין אר. אקס. אמרה: "נכון להיום, הפיתוח של BL-8040 הינו ללוקמיה מיאלואידית חריפה (AML), וניסוי קליני Phase 2 באינדיקציה זו מתנהל במרכז לחקר הסרטןMD Anderson ביוסטון, טקסס וכן במרכזים מובילים אחרים בארה"ב ובישראל. בעבר הצהרנו כי בכוונתנו לבחון אינדיקציות המטולוגיות נוספות עבור מוצר מבטיח זה. תוצאות המחקר מהוות הוכחה לשימוש אפשרי ב-BL-8040 לצורך ייצור וויסות מספר טסיות הדם בתנאי ציטופניה. בעתיד ייתכן שנוסיף ונבדוק אינדיקציה זו בניסויי המשך פרה קליניים וקליניים. כמו כן, היכולת של תרופה חדשנית זו לטפל בטרומבוציטופניה, תופעת לוואי נפוצה של כימותרפיה, הופכת את BL-8040 לטיפול אטרקטיבי אף יותר בסרטנים המטולוגיים."