עליות שערים בבורסה בת"א בעקבות נתוני מאקרו חיובים ברחבי העולם. ההתחלה הייתה בסין – פעילות הייצור עלתה. אחר כך באירופה נתון דומה – מדד מנהלי הרכש חצה את קו ה-50% ועקב כך מדובר בהתרחבות הייצור. לבסוף ארה"ב. בתחילה נרשמה ירידה במספר מבקשי דמי אבטלה ואחר-כך זינוק במדד מנהלי הרכש בייצור. ת"א הגיבה לנתונים. בכל פעם ששוחרר נתון נרשמה עליה נוספת. בסיום המסחר עלה מדד ת"א 25, מדד ת"א 100 

 

המחזור המסחר חצה את 1.1 מיליארד השקל ובמהלך המסחר נרשמו תנועות ערות של משקיעים. מחזור המסחר הגדול ביותר היה גם היום סביב מניית כיל שרשמה מחזור של יותר מ-100 מיליון ₪ בירידה וטבע אחריה, רשמה ירידה במחזור גדול. פריגו סוף סוף התאוששה היום בעקבות העליות של המניה אמש בניו יורק. לייבפרסון זינקה בעקבות דוח שהיה טוב בעיני החברה. עליות שערים נרשמו גם במניות דלתא, בבילון  וקמהדע בעקבות דוח חיובי. מנגד ירדו מניות גבעות שמשכה את מדד הגז והנפט למדד היחיד שירד היום. ירדה גם מניית החברה לישראל, סיליקום  סרגון ואולט.

 

 טבע פרסמה היום את הדוח הרבעוני. על פי נתוני גאפ, החברה הפסידה ברבעון השני עקב הסדרת תביעה עם פייזר. על פי נתוני נון גאפ החברה רשמה רווח של 1.2 דולר למניה. הרווחים ירדו ב-1% בין היתר עקב שערי מטבע ועקב ירידה במכירות תרופות גנריות בארה"ב ואירופה. מנגד, מכירות הקופקסון עלו. בכלל פיננסים שיחררו סקירה וקבעו כי שורת ההכנסות נותרה כמעט זהה לרבעון הראשון כאשר שיפור קל בקופקסון ומס נמוך יותר הביאו לשיפור של 8 סנט ב-EPS. כלל פיננסים נותרים בהמלצת תשואת שוק, מחיר יעד – 40 דולר.

 

הקופקסון המשיך להציג חוסן (למרות מגמת התחזקות התרופות האורליות) בזכות רוח גבית מעליה במרשמים ומעליית מחירים. הגנריקה הציגה שיפור בארה"ב אך ממשיכה לסבול באירופה ושאר העולם. טבע ביצעה הפרשות מהותיות מאוד של 930$ מ’ בגין התביעה של פייזר והפרשה מפתיעה של 485 דולר בגין תביעה על ה-Provigil שירשה מספלון.

 

עוד חברות דווחו היום: קמהדע רשמה רווח נקי בסך 1 מיליון דולר ברבעון השני של 2013. הכנסות החברה במחצית הראשונה של 2013 ירדו ב-14% ל-28.7 מיליון דולר בהשוואה ל-33.4 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2012, זאת בעקבות ירידה צפויה בהכנסות מגזר ההפצה. החברה מסרה כי הניסוי הקליני שלב 3 בתרופת AAT באינהלציה באירופה מתקדם כמתוכן וצפוי להסתיים השנה.

 

אורבוטק רשמה רווח נקי בסך 12.4 מיליון דולר ברבעון השני - בהשוואה לכ-3.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. החברה צופה עלייה בהכנסותיה ברבעון השלישי של 2013 ל-110-115 מיליון דולר.

 

אקוויטי וואן של גזית גלוב מציגה גידול בכל הפרמטרים בדוח הרבעוני. הרווח הנקי הסתכם בכ- 33.6 מיליון דולר לעומת רווח נקי של כ- 2.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד

 

 נובה שפרסמה דוח קיבלה המלצת קנייה מנידהאם במחיר יעד של 11 דולר למניה. בבית ההשקעות מעלים את הרווח למניה בשנת 2013 ל - 0.36 דולר ומשאירים את הרווח למניה לשנת 2014 על 0.63 דולר למניה.

 

לייבפרסון דיווחה רבעון שני בצפי, גם ההנחיות לרבעון השלישי היו בצפי ובנוסף ההנהלה חזרה על הנחיותיה לשנה וציינה כי היא מרוצה מהצבר והחזרה לרמות הנטישה ההיסטוריות. כלל פיננסים כתבו בעקבות הדוח כי הוא מסמן

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    שמריחים פרח לא צריך לשאוף את הכל מספיק קצת

    • משה
    • 01/08/2013 17:48
  • 1
    התבשמה? 3 נקודות עלייה

    במעוף? מדדי המשנה מגרדים שיאים ועושים קולות של מנוע שנחנק בעליה ואתם קוראים לזה בושם? הייתי קורא לזה מג'עג'עת מאחור או אוכלת את האבק העולמי מאשר מתבשמת|4| מה שבטוח שאם מישהו יותצא מיום כזה אופטימי אז הייתי אומר לו לבדוק את המשקפיים
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • guyshal
    • 01/08/2013 17:42