אבוג’ן שמנוהלת על ידי עופר חביב עוסקת במחקר ופיתוח להשבחת צמחים באמצעים ביוטכנולוגיים ושיטות טיפוח מתקדמות, ע"י איתור ואפיון גנים ורצפי ד.נ.א אחרים ושיפור תכונות מטרה בגידולים חקלאיים מסוימים. החברה מציעה לחברות הזרעים הגדולות באיזה גן משופר כדאי להן להשתמש. הטכנולוגיה של אבוג’ן מתבססת על ארבע מערכות עיקריות: מערכת לגילוי גנים שכדאי לשפר בהנדסה גנטית של צמחים; מערכת לניבוי הכלאות מוצלחות; מערכת לניבוי האופן הטוב ביותר להכנסת גן לתוך צמח; ומערכת לניבוי הקשר בין צמחים לחומרים כימיים.

 

ביוני השנה הגישה החברה טיוטת תשקיף לרשות ני"ע בארה"ב וכן שכרה בנקאי השקעות בוול סטריט כדי לקדם את ההנפקה ולרשום את מניותיה למסחר בניו יורק (NYSE). החברה מתכוונת לגייס 35-40 מיליון דולר לפי שווי חברה של כ 225 מיליון דולר כאשר היא נסחרת כיום בבורסה בתל אביב לפי שווי דומה. מאז ההנפקה ב 2007 שוויה עלה ב 800% כאשר היא הונפקה בשווי של 100 מיליון שקל.

 

הדוחות האחרונים שפרסמה החברה לסיום Q1/2013 לא הציגו גידול בהכנסות או שיפור ברווחיות אלא להיפך, ההכנסות עמדו על 4.6 מיליון דולר שהם ב 10% נמוכים מהרבעון המקביל והפסד כולל בסך 481 אלף דולר שבערכו דומה להפסד של אותה התקופה בשנת 2012. יתרת המזומנים בקופת החברה עומד על כ 52 מיליון דולר ובכך מאפשר לחברה להאיץ את הפיתוח העסקי שלה מבלי לפגוע במחקר ופיתוח שחייב להמשיך בענף בו היא פועלת.

 

באשר למניה, החברה הניבה למשקיעיה תשואה גבוה על ההשקעה ובמיוחד למשקיעים הותיקים אך היום בכדי להמשיך לצקת שווי נוסף היא חייבת להמשיך במאמציה לחתום על הסכמים עם חברות לפיתוח וייצור זרעים גלובליות כאשר הסכמים אלו יבשילו להגדלת משמעותית בהכנסות. לדוגמה, ההסכם שחתמה השנה עם ענקית החקלאות הסינית Beijing Dabeinong Technologies בסין שגם במקרה שלו ההכנסות הצפויות גבוהות אבל התהליכים לגיבושם הנם איטיים ולוקחים שנים כנהוג בתחום הגנטיקה של הזרעים.

לאבוג’ן הסכמים עם חברות הזרעים הגדולות בעולם, בניהן Monsanto ו-Bayer אשר חושפות אותה לשוק של כ-16 מיליארד דולר בשנה. במסגרת הסכמי שיתוף פעולה מתמשכים אלו, מקבלת החברה תשלומים עבור זיהוי ואפיון גנים בזרעים תוך יצירת ביטוי יתר למאפיין הנדרש וקבלת תשלומיי Milestones בגין עמידה באבני דרך שנקבעו מראש וקשורות בהתקדמות ניסויי שדה שעורכות חברות הזרעים.

 

בעלי מניות בולטים בחברה הינה חברת מונסנטו, שכבר נסחרת בוול סטריט, מחזיקה ב-8.68% ממניות אבוג’ן, ליאון רקנאטי (4.45%), קופות גמל וקרנות נאמנות של פסגות, דש, מגדל ואקסלנס. לאבוג’ן אופציה למכור עוד 1.7 מיליון מניות של החברה, 4.4% מהונה לחברת מונסנטו, תמורת 12 מיליון דולר. מחיר המימוש של האופציה שניתנת למימוש עד 6 באוקטובר הוא 6.95 דולרים למניה - כאשר המחיר הנוכחי למניה הנו 6 דולרים.

 

לאחרונה בבית ההשקעות הלמן אלדובי העניק המלצת קניה לאבוג’ן עם מחיר יעד של 24 ₪, הגבוה ב- 10% בלבד ממחירה כיום.

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    כמה מוצרים בשוק? 0 כמה הכנסות מתמלוגים? 0

    כן יש חוזים עם הרבה חברות - אבל בואו נסתכל על השורה התחתונה - כמה שנים החברה פועלת? כמה מוצרים הושקו על בסיס הטכנולוגיה שלה? 0 נכון שתהליכי השקת מוצרים אורכים שנים ארוכות בתעשייה - אבל אם מסתכלים על מונסנטו, סינג'נטה וחברות זרעים גדולות אחרות - הן משיקות מוצרים המבוססים על הנדסה גנטית מדי כמה שנים. מדוע לא הושק אף מוצר אחד המבוסס על גנים שאותרו ביחד עם אבוג'ן? מדוע עד כה הכנסותיה של אבוג'ן מתמלוגים הינן 0? איך יוכלו חברות זרעים מובילות לעבוד עם חברת אבוג'ן כאשר בעל העניין העיקרי בה הוא מונסנטו - ענק הנדסה גנטית דורסני ואגרסיבי? האם באמת באייר תאפשר לאבוג'ן לעבוד על פרויקטים אסטרטגיים שלה, כשידוע לה שמונסנטו הינם בעלי השליטה דה פקטו בחברה?

    • אנליסט סמוי
    • 11/07/2013 10:56