הבורסה בת"א ננעלה בעליות קלות ת"א 25 ת"א 100 , כאשר ברקע עליות חדות בבורסות אירופה ועליות בוול סטריט עם פתיחת שבוע המסחר, בהמשך ישיר למגמה החיובית שנרשמה ביום שישי בעקבות נתוני התעסוקה ולקראת עונת הדוחות.
אי.די.בי המשיכה לעמוד במרכז, על רקע הודעתו בסוף השבוע של אדוארדו אלשטיין כי אינו מתכוון לממש האופציה להשקעה של 75 מיליון דולר בחברת האחזקות. אמש פרסמה החברה הסדר חוב חדש. לפי המתווה, מלוא יתרת החוב כלפי בעלי החוב של אידיבי אחזקות יומרו כנגד תשלום במזומן בסך 175 מיליון ש"ח, ביצוע הזרמה כוללת בסך של כ-841 מיליון ש"ח והעברת כ-54% ממניות אידיבי פתוח לידי בעלי החוב של אידיבי אחזקות. במועד ביצוע ההסדר, ובכפוף להשלמתו, יימחקו מהמסחר כל אגרות החוב של אידיבי אחזקות ויבוטלו ויפקעו כל הסכמי המימון הבנקאיים של החברה.
מיקרומדיק בדרך למסחור המוצר לאיתור וזיהוי סרטן צוואר הרחם בהודו. הודיעה כי החברה הבת בבעלות מלאה זטיק טכנולוגיות חתמה על מזכר הבנות עם רשת בתי החולים ההודית המובילה לטיפול בסרטן, HCG, לקראת שיתוף פעולה למסחור בהודו של מוצר הדיאגנוסטיקה שפיתחה.
קמטק הודיעה כי מספר יצרני מוליכים למחצה מובילים ביצעו הזמנות חוזרות בהיקף של למעלה מ-2.5 מיליון דולר למערכות Xact200. Xact200 הינה מערכת הדור הבא של קמטק להכנת דגמים ל-TEM -Transmission Electron Microscope. המערכות המדוברות כבר הותקנו באתרי הלקוחות.
לאחר שהודיעה כי נכנסה לשותפות אסטרטגית והסכם רישוי עם ענקית הביומד הדרום קוריאנית צ’אה, הודיעה היום פלוריסטם כי צ’אה הגישה למנהלת המזון והתרופות הקוראנית (Korea FDA) בקשה לעריכת ניסוי רפואי בתרופת מחקר (IND) בתאי הגזע מהשילייה של החברה.
בכלל פיננסים עדכנו היום תחזיות, מורידים שיעור היוון ומשנים את מחיר היעד של בזק ל- 4.20₪ אך נשארים עם המלצת תשואת חסר. בפרטנר נשארים עם המלצת תשואת שוק ומחיר יעד של 22₪. להערכתם ’גמישות’ הלקוחות למחיר יורדת ועם תחילתן של העליות האוטומטיותבמחירים יתכן ואנו אכן מתקרבים ליציבות, על כן מורידים את שיעורי ההיוון לסקטור התקשורת.
דובי קורן, המנתח הטכני של אתר ספונסר על הבנקים: מדד הבנקים כבר מספר חודשים זז בתצורה ברורה בין תמיכה (1,100) להתנגדות (1,200) וזה נותן אפשרות מסחר נוחה מאוד לסוחרי הטווחים הקצרים, לונג מאזורי התמיכה מעל 1100 ושורט סמוך ל 1200 נקודות. מבין המניות המרכיבות את המדד המעניינות ביותר לטווח הקצר הן מניות לאומי ומזרחי.
אינסוליין ירדה לאחר העליות החדות בימי המסחר האחרונים. השלימה אמש גיוס מיידי של 8 מיליון שקלים במניות וגיוס עתידי בהיקף של 2.86 מיליון שקלים באופציות למניות. כחלק מתנאי הגיוס, המניות והאופציות שינבעו מהגיוס תהיינה כפופות לחסימה לתקופה של עד כשנה. החברה הודיעה בחמישי כי קיבלה מהמבטחת הגרמנית BARMER אישור למתן שיפוי ביטוחי עובר מוצר ה - InsuPad™ בגרמניה ויכולה להתחיל במכירות. אישור זה הינו בהמשך לאישור קודם שהתקבל מ– BARMER לשיפוי ביטוחי בגרמניה, בהיקף של 1.66 יורו לחלק היומי המתכלה של מוצר ה– InsuPad™ ושיפוי של 98 יורו עבור הערכת התחלה.
במזרחי טפחות השיקו המלצת קנייה בסיכון גבוה למניית גילת רשתות לוויין , עם מחיר יעד של 6.65 דולר. תוצאותיה של גילת תתחלנה לצמוח בשנת 2014, לנוכח פרויקטים במגזר המסחרי (מול ממשלת אוסטרליה ובאירופה) וכן תחילת פרויקטים במגזר הביטחוני, בתום עצירה של התקציב הביטחוני האמריקאי בשנה וחצי האחרונות.