קרדיט: פלאש90, יוסי אלוני
קרדיט: פלאש90, יוסי אלוני

מנתוני חברת המידע העסקי BDI עולה שקיום הוראת ביהמ"ש העליון לסגור ביום שבת את רשתות טיב טעם ו- am:pmבת"א יגרום לאובדן סכום עתק של 160 מיליון שקל בשנה מהכנסותיהן. מנגד, תאבד עיריית תל אביב, הנוהגת לקנוס את הרשתות בשל הפעלתן בשבת, הכנסות של 1.5 מיליון שקל בשנה; זאת, לפי הערכה של תשלום מלוא הקנס בסך 660 שקל לכל סניף הפועל בשבת.

 

תהילה ינאי, מנכ"ל משותף בחברת BDI מסבירה שההנחה לפיה מה שלא יקנה הציבור בשבת, הוא יקנה ביום חול כך שההכנסות של הרשתות (טיב טעם ו-am:pm) לא ייפגעו אינה נכונה. "ראשית, הרבה מהקניות הנהוגות ברשתות אלו בשבת הן רכישות מיידיות ולא מתוכננות; ושנית, רמות המחירים הגבוהות יחסית בהשוואה לרשתות אחרות הפתוחות לכל אורך השבוע יגרמו להפניית עיקר הרכישות לרשתות האחרות". ינאי מוסיפה שמי שעשוי להרוויח מסגירת הרשתות בשבת הן דווקא המסעדות שמורשות לפעול בשבת.

 

נזכיר שבשבוע שעבר קבע ביהמ"ש העליון פה אחד כי יש לקיים את חוק העזר האוסר על פתיחת רשתות המזון בשבת ככתבו וכלשונו. עוד קבע ביהמ"ש שהנוהג של קניסת בתי העסק העוברים על חוק העזר לא מרתיע אותם ויותר מאשר מהווה כלי ענישה, ממלא את כיסי העיריות מבלי להשיג את מטרתו המוצהרת – סגירת עסקים מסוג זה ביום המנוחה. לדברי ביהמ"ש בכך "העירייה מאפשרת בפועל את הפרתו המתמשכת של חוק העזר, ובכך נפגע שלטון החוק".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש