יצחק תשובה<br>קרדיט: פלאש90
יצחק תשובה קרדיט: פלאש90

דלק קידוחים, אבנר והשותפות האחרות במאגר אפרודיטה שבשטחי קפריסין הודיעו היום על חתימה על מזכר הבנות לא מחייב עם רפובליקת קפריסין לניהול משא ומתן לקראת חתימה על הסכם פרוייקט LNG וזאת עד לתום שנת 2013. כזכור, מאגר אפרודיטה התגלה כשנה לאחר לווייתן.

 

הסכם הפרויקט, אם וככל שייחתם, צפוי להסדיר בין היתר, את תנאי הפיתוח ואת המבנה המסחרי של פרוייקט ההנזלה של הגז הטבעי (LNG), אם וככל שיופק מבלוק 12 ("פרוייקט הגט"ן") וכן תנאים נוספים, לרבות האפשרות לצירוף צדדים שלישיים העשויים להשתתף בפרוייקט הגט"ן והאפשרות להרחבה של פרוייקט הגט"ן עבור תגליות בשטחי רישיונות אחרים בקפריסין ו/או תגליות במדינות שכנות.

 

יצוין, כי כניסתו לתוקף של הסכם הפרויקט (אם וככל שייחתם), כפופה, בין היתר, להסכמה בין הצדדים על תנאיו, לקבלת אישור ממשלת קפריסין, אישור האורגנים המוסמכים בשותפות והאישורים הנדרשים על-פי כל דין, ככל שיידרשו.

 

מטעם שותפויות החיפושים חתמו על ההסכם יו"ר דלק קידוחים ומנכ"ל אבנר גדעון תדמור, מנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו וסמנכ"ל האסטרטגיה של אבנר יניב פרידמן.

 

מאגר אפרודיטה, התגלה לפני כשנה והוא מכיל על פי הערכות כ-TCF 5, כמחצית ממאגר תמר. מדובר באחת מעשרת תגליות הגז הטבעי הגדולות שהיו בשנים האחרונות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש