יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון אמר בעקבות מינוי פרופסור יעקב פרנקל לתפקיד נגיד בנק ישראל כי זהו "מינוי מפתיע של ראש הממשלה נתניהו שנראה כי עשה כל מאמץ לבצע יבוא של שם כלכלי גדול עם ארומה בינלאומית. כאשר מאמציו העלו חרס החליט להציע את התפקיד לפרופסור יעקב פרנקל העומד בקריטריון זה, אולם אינו מינוי שחף מבעיות".
פגוט ציין גם את ההשלכות השליליות של המינוי: "מינוי פרנקל יוצר אי וודאות גדולה סביב עתידה של המשנה לנגיד קרנית פלוג בבנק המרכזי, שכן מדובר באי אמון של ראש הממשלה ביכולתה להנהיג את הבנק המרכזי. גם בארי טאף רוכש המט"ח של פישר מסיים תפקידו השנה וכך גם ד"ר יוסי סעדון דובר הבנק, כך שבפני פרנקל משימה פרסונלית לגבש סביבו צוות, מוביל, חדש ורענן. פרנקל יידרש לעבוד בהרמוניה עם המועצה המוניטרית שהוריש לו פישר ולא הייתה קיימת בסיבוב הקודם שלו בתפקיד. מדובר באתגר לא פשוט שעלול בסיטואציה מסויימת להביא עימו חריקות ראשונות".
"פרנקל דור 2 נכנס לתפקידו בעיצומו של קרב מטבעות גלובלי, ולפיכך מעניין יהיה לבחון את התנהלותו בשוק המטבע בתרחיש של התחזקות חוזרת של הדולר אל מול סל המטבעות", מסביר עוד האסטרטג הראשי של קבוצת איילון.
פגוט מסביר כי "יתרות המטבע של בנק ישראל מגרדות רף של 80 מיליארד הדולרים וכלל לא ברור כי הנגיד החדש ישן ינהג כמנהג קודמו ויגן על הייצוא הישראלי מפני התחזקות השקל באגרסיביות".
בשורה התחתונה אומר האסטרטג הראשי של קבוצת איילון כי "האתגר המשמעותי הנוסף של פרנקל יהיה לסייע לממשלה להוציא את האוויר החם משוק הדיור ולמנוע פגיעה במערכת הפיננסית. בנק ישראל בהנהגת פישר הרים ידיים בטיפול בצינון שוק הדיור והעביר את תפוח האדמה הלוהט לממשלה שבינתיים גוררת רגליים בנושא".