בנימין נתניהו<br>קרדיט: פלאש90, יאיר שגיא
בנימין נתניהו קרדיט: פלאש90, יאיר שגיא

דברי ראש הממשלה בפתח ישיבת הממשלה בנושא יצוא הדז: אני מביא היום לממשלה החלטה שקיבלתי יחד עם שר האנרגיה סילבן שלום, שר האוצר יאיר לפיד, ונגיד בנק ישראל סטנלי פישר. אנחנו קיימנו דיונים רציניים, מעמיקים, תרתי משמע, כי אנחנו הולכים לעומקם של דברים בתוך הים, וקיבלנו החלטה על משק הגז בישראל.

 

ישראל התברכה בברכה גדולה - בגז בים התיכון. הגז הזה יכול לתת מענה לשני צרכים יסודיים שלנו: האחד, להניע את המשק המקומי בתצרוכת אנרגיה זולה יותר, את אותו חלק שניתן להזין בגז. הדבר השני הוא למלא את קופת המדינה בעשרות מיליארדים של שקלים כתוצאה מייצוא הגז והמיסוי שאנחנו מטילים עליו. האיזון הנכון בין שני הדברים האלו הוא לא דבר של מה בכך. דנו בזה, דנו והחלטנו. אני חושב שמצאנו את האיזון הנכון, לא נסחפנו בגלי הפופוליזם ששוטפים את המדינה, את העולם, ועשינו את הדבר הנכון למדינת ישראל.

 

הדבר החשוב עכשיו הוא לזוז מהר. אנחנו בוודאי מבינים שמשקיעים יכולים לאבד תקווה, הם יכולים לחשוב שאנחנו ניכנע ללחצי הפופוליזם או לבירוקרטיה אינסופית. אנחנו רוצים לזוז מהר. אני רוצה להגיד לכם דבר אחד יסודי: בלי שיהיה ייצוא גז - לא יהיה גז בשוק המקומי. אלה הכללים הבסיסיים, ההבנה הבסיסית ביותר איך אנחנו מפיקים גז מהמים. בלי שיהיה ייצוא גז - לא יהיה שוק מקומי. את הטעות הזאת, הכניעה לפופוליזם, ’בוא נשמור על הגז אצלנו’, עשו כמה וכמה מדינות והן שמרו את הגז אצלן. הוא קבור באדמה או במים, מתחת לשכבות של פופוליזם ובירוקרטיה. את זה אסור לעשות. אנחנו צריכים להוציא את הגז החוצה. השילוב הנכון בין שוק מקומי וייצוא - זה מה שאנחנו עושים היום.

 

אני חושב שהיכולת לעמוד מול הגל הפופוליסטי, מול אנשים שלא מבינים איך לנהל כלכלות, שיכולים להרוס בקלות כלכלות, היכולת הזאת, נמצאת בממשלה הזאת. אנחנו מאוחדים בה ויש לנו כוח רב, נחישות רבה ושכנוע רב כדי לעשות את המהלך החשוב.

 

אני רוצה להגיד מלה נוספת שצריך להגיד כאן. במשך עשרות שנים, עשרות שנים, מדינת ישראל, ממשלת ישראל על אגפיה השונים, הלכה לחפש גז והיא לא צלחה. מי שהצליח היו אלה מהסקטור הפרטי, יזמים שהלכו והסתכנו ויזמו ומצאו - וצריך להגיד את זה היום. בשיטפון הפופוליסטי ששוטף גם את מדינת ישראל צריך להגיד גם את הדבר הזה ולא צריך לנשל אותם, בוודאי שלא צריך גם לבטל את תרומתם, אבל גם צריך לקחת למדינה את אשר מגיע למדינה, וזה מה שאנחנו עושים.

 

האיזון הנכון זו ההחלטה שאנחנו מקבלים כאן, ואני חושב שהיא נכונה. היא מבטיחה את הצרכים של אזרחי מדינת ישראל, גם על ידי מילוי קופות המדינה בכסף רב מייצוא וגם על ידי הזנת המשק המקומי באנרגיה זולה.

 

אנחנו מחליטים היום החלטה נוספת שלא התקבלה במשך שישים וחמש שנים - הארכת שעון הקיץ. שר הפנים מביא החלטה שהיא חשובה, היא תוסיף, בעצם, שעה נוספת של אור יום עד סוף אוקטובר. כלומר, אנחנו מביאים בשורה לאזרחי ישראל. עכשיו יש לנו ארץ זבת חלב, גז ושמש. זה טוב, זה שינוי מאוד מאוד מבורך.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 3
    החלטה נכונה ואמיצה מול קשקשני השמאל

    • פטריוט
    • 23/06/2013 15:00
  • 1
    מה קרה לביבי היום?נזכר סוף סוף שהוא

    ראש ממשלה? גם החלטה נכונה לגבי הגז וגם החלטה להאריך את שעון הקיץ באותו יום? אולי הוא לא מרגיש טוב...
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • cyrusss
    • 23/06/2013 12:04