הבורסה בת"א צפויה לפתוח את יום המסחר בעליות שערים על רקע הזינוק במדדים בבורסות אסיה. מדד הניקי עולה הבוקר בכמעט 4% על רקע החלשות היין ותוכנית להקלה במיסים שופרסמה שם. החוזים על ניו יורק ירוקים וכך גם אירופה מתכוננת ככל הנראה ליום של עליות שערים. אצלנו המשקיעים ימשיכו לבדוק את השפעות החלטת השופט בפרשת אי.די.בי. מניות לוויתן יגיבו להצהרת וודסייד האוסטרלית בנוגע ליצוא הגז..

 

אתמול פרסם השופט אורנשטיין בבית המשפט המחוזי בת"א את החלטות בנוגע לאי.די.בי. השופט דחה את בקשת הפירוק שהגישו מחזיקי האג"ח ונתן לנוחי דקנר חודשיים וחצי כדי למכור מחצית מאחזקותיו בכלל ביטוח בהנחה שהדבר יכניס לקופות החברה כמיליון ₪ ויאפשר את החזר החובות עד סוף שנת 2014. מניית אי.די.בי הגיבה אתמול להחלטה בעלייה של יותר מ-7%.

 

 גם בנוגע למניות לוויתן – רציו וקבוצת דלק,  הסוחרים ינסו לנחש האם הצהרת חברת וודסייד האוסטרלית אתמול היא רצינית או איום. החברה הודיעה אמש כי אם לא תחליט הממשלה עד סוף החודש על כמות הגז  שישראל תוכל לייצוא, היא תסתלק מעסקת רכישת הגז מלוויתן.

 

 חברת טבע תמשיך להיסחר על רקע הידיעות כי היא אוספת מהמדפים תרופה לטיפול בנדודי שינה אשר שווקה בטעות באריזה של תרופה לאי ספיקת לב. ככל הנראה דווח על מותו של חולה אחד בגלל טעות זו.

 

 חברת אלוני חץ הודיעה אתמול על כוונתה לגייס הון מהציבור באמצעות הנפקת מניות ואופציות למניות, בהיקף שלא יפחת מ- 125 מיליון ש"ח. בכוונת החברה לקיים היום מכרז למשקיעים מסווגים בו יוצעו לפחות 50,000 יחידות. בתגובה ירדו מניות החברה. היום היא תמשיך להיסחר על רקע הודעה זו. הבוקר הודיעה החברה כי הצליחה במכרז המוסדי, גייסה במכרז המוסדי 232.5 מיליון ש"ח במחיר המינימום - 2,500 ש"ח. בעלי השליטה רכשו מניות ואופציות ב-55 מיליון ש"ח

 

 גזית- גלוב הודיעה כי השלימה גיוס אג"ח מהציבור בהיקף כולל של כ- 860 מיליון ש"ח באמצעות הרחבת סדרה יא’ במחיר של 118 אגורות לכל 100 אגורות ע.נ., המשקף תשואה אפקטיבית של כ- 3.56% למח"מ של כ- 7.55 שנים. האג"ח נושאת ריבית שנתית קבועה של 5.35%, הינה צמודה למדד ומועד הפירעון הסופי שלה הוא ספטמבר 2024. בעלי השליטה בחברה - חברת נורסטאר - מסרו כי רכשו בהנפקה אג"ח בכ-64 מיליון ₪.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש