לפיד יאיר<br>קרדיט: פלאש90, מרים אלסטר
לפיד יאיר קרדיט: פלאש90, מרים אלסטר

בתום ישיבה לילית ארוכה אישרה הממשלה את התכנית הכלכלית לשנים 2013-2014 ברוב של 21 תומכים מול מתנגד אחד. התכנית כוללת החלטה היסטורית לחיוב לימודי ליב"ה בכלל מערכת החינוך, החלת תכנית "יוצאים לעבודה" ומערך תמריצים לעידוד תעסוקה ולהגדלת מעגל העבודה במשק, קיצוץ בקצבאות ילדים ושלילתם ממרוויחי משכורות שמעל 800,000 ₪ בשנה, יישום המלצות ועדת קדמי להפחתת מחירי המזון, מלחמה בהון השחור ויקצוץ בשכר השרים וחברי הכנסת.

 

בנוסף לקיצוץ בגובה 3 מיליארד שקלים בתקציב הבטחון, הוחלט שלא לבטל את הפטור ממע"מ על שירותי תיירות וכנגד להעלות את מס החברות ב-0.5% נוספים (1.5% סה"כ).

 

עוד הוחלט להשית הפחתה רוחבית בגובה 2% בתקציב 2013 ו-3% בתקציב 2014, בסך כולל של מיליארד שקלים תוך החרגת תקציבי הבטחון והרווחה מהקיצוץ הנוסף.

 

שר האוצר יאיר לפיד: "אישור תקציב 2013-2014 הוא השלב הראשון בשינוי סדרי החיים בישראל. בקרוב יובא לאישור הממשלה החוק לשוויון בנטל השירות הצבאי והאזרחי והנטל הכלכלי וקבינט הדיור יחל ליישם תכנית לאומית לדיור שתביא להורדת מחירי הדיור בישראל. את התקציב תלווה חבילת צעדים כוללת ובתוכה השתת מס על חברות הענק המשלמות מס אפסי על רווחיהן וגיבוש רפורמות בהידברות עם חברת החשמל ונמלי הים".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    קשקושי סרק אמינות לפיד עתיד כשלו

    חבל ..מתרסק כל מה ציפינו.. לא ראינו אפילו מרית עיין דוגמה אישית.. לתרומה של כ5 % לשנה משכר הבכירים..שרים חכ מנכלים חברות ציבוריות מנכלים משרדי ממשלה..בכירי בנק ישראל וכנסת ועוד ויתור כל אחד על יועץ אחד מתוך מספר משרתים שכל אחד מחזיק... עם כל מיני הטבות וכרגע הסתבר גם מה עלויות שנסקו אצל רוה״מ ... וגם סיפורי חרדים לא טופל... אין חזון אין עידוד למעמד הבינים להפך...זה תקציב של שר כלכלי על לא בשביל זה הקמנו את עתיד.. והחמור קשקושי עוד שנה וחצי נראה בלוף..הרי לא יצליחו להחזיר מה יקחו ממעמד הבינים בזמן זה.. החמור לפיד עתיד איבוד אמינות לאורך כל הקו שכחו החברה שנתנה המנדטים .. הבטחות צריך לקיים תירוצים זה רק פגיע נוספת באמינות...חבל הפגיע בילדים זקנים ועוד בהלעת המעם..זה צמצום אוכל חינוך בריאות לכל משפחה..
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • haimS
    • 14/05/2013 09:43