הבורסה בת"א תפתח את יום המסחר, כאשר ברקע נמשך הראלי בבורסות העולם, לאחר שאמש ננעלו המדדים באירופה וארה"ב בעליות והבוקר מגמה דומה נרשמת בשווקים באסיה. הדואליות במעו"ף שבו מניו יורק עם ארביטראז’ שלילי של 0.1%, איזיצ’יפ עם 3.1% חיובי, אלוט עם 3.9% למעלה, טבע 0.4% אדום.
השוק המקומי ממשיך להפגין אפאטיות ביחס למגמה בעולם ולא נראה כי המגמה הנמשכת הולכת להשתנות בקרוב. במאקרו, הצעת התקציב והגזרות ימשיכו לעמוד ברקע. ברמה המיידית, אמש חתם שר האוצר, יאיר לפיד, על תיקון לצו תעריף המכס ומס קניה לפיו יועלה, החל מהלילה בחצות, מס הקניה המוטל על סיגריות, טבק לסיגריות, סיגרים וסיגרלות. כמו כן, יוטל מס בשיעור של כ- 10% על מלאי הסיגריות הקיים בידי עוסקים ומס בסכום של 159.18 ש"ח לק"ג על מלאי של טבק לסיגריות. ההשפעה הצפויה של העלאת המס על המחיר לצרכן של חפיסת סיגריות היא של בין 3 - 2.5 ₪ לחפיסה.
אורמת טכנולוגיות דיווחה הלילה כי רשמה ברבעון הראשון הפסד של 1.9 מיליון דולר לעומת רווח של 8 מיליון במקביל אשתקד. ההכנסות ברבעון היו 121.7 מיליון דולר ירידה של 8% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
פריגו דיווחה אמש כי הרווח הנקי ברבעון הסתכם ב-111.9 מיליון דולר. זאת, לעומת 115.7 מיליון ברבעון המקביל אשתקד. המכירות ברבעון השלישי של שנת הכספים גדלו ב- 18% לעומת הרבעון המקביל לשיא של 920 מיליון דולר. החברה אשררה את התחזית לשנת הכספים המלאה: רווח מתואם של בין 5.53 דולר ל-5.73 דולר למניה בדילול מלא ורווח של בין 4.67 דולר ל- 4.87 דולר למניה בדילול מלא.
מלאנוקס הודיעה על השלב הבא בפתרונות ה- Virtual Protocol Interconnec של החברה עם השקתם של פתרונות גישור מאינפיניבנד לאית’רנט המשולבים במערכות המתגים שלה לאינפיניבנד ולאית’רנט המבוססים SwitchX®.
אלוט דיווחה אמש כי רשמה רווח של 0.6 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2013 לעומת 5 מיליון ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות ברבעון הסתכמו ב-24.2 מיליון לעומת 28.5 מיליון ברבעון המקביל אשתקד. כלל פיננסים: תוצאות הרבעון מאכזבות אך יחסית מתומחרות ורצף העסקאות ושיתופי הפעולה במהלך הרבעון מעודדים. לאור התוצאות, תחזית הרווח-למניה ל- 2013 ודאי יהיה נמוך יותר, ואנו לא נופתע אם המניה תחזיר מעט מהעליות שהיא ראתה בשבוע האחרון. השאלה הגדולה היא האם הרבעונים הבאים ייראו כמו הרבעון הראשון או כמו רצף העסקאות?
מג’יק דיווחה אמש כי הכנסותיה עלו ב- 11% ל- 33.4 מיליון דולר ברבעון הראשון. הרווח הנקי היה 3.5 מיליון דולר, לעומת 4.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד; הרווח התפעולי ברבעון הראשון של 2013 היה 4.6 מיליון דולר, עלייה לעומת 4.2 אשתקד. אגוד: על פי ציפיותינו החברה הציגה צמיחה דו ספרתית רבעון מול רבעון אך רק מעט נמוך מהערכתנו. הופתענו לטובה משיעור הרווח התפעולי שזינק ל- 13.9%. מניית מגי’ק מהווה הזדמנות השקעה באחת מחברות האינטגרציה ופיתוח היישומים הנמצאת בצמיחה.