הבורסה בת"א נסחרת ביציבות ת"א 25 ת"א 100 , כאשר ברקע המתיחות בגבול הצפוני נמשכת, על רקע תקיפות מטוסי צה"ל בסוריה ואמירתו של סגן שר החוץ הסורי אמש, כי מדובר בהכרזת מלחמה. בבורסות אירופה נרשמת יציבות בשעה זו והחוזים על וול סטריט מאותתים על עליות קלות בפתיחה.

 

FXCM: הדולר-שקל נסחר בירידה כבר 12 ימים ברציפות ולפחות בשוק הספוט הוא ברמתו הנמוכה ביותר מאז אוקטובר 2011. ניסיון ההתערבות הבלתי אפקטיבי של בנק ישראל בשבוע שעבר רק עודד את הספקולנטים להמשיך במגמה. רמות התמיכה הבאות הינן 3.56 ולאחר מכן 3.55, ורק עלייה מעל 3.585 עשויה להטות זמנית את יחסי הכוחות".

 

 קבוצת דלק מנפיקה היום 0.9% ממניותיה וזאת על מנת להגדיל את משקלה במדדי תל אביב 25 ותל אביב 100 אשר צפויים להתעדכן בסוף חודש מאי. מהלך זה צפוי להגדיל את מחזורי המסחר ואת שווי אחזקות הציבור במניות הקבוצה. היום משקלה של קבוצת דלק בתל אביב 25 הוא כ-% 2.3 והשלמת המהלך צפויה להגדיל את משקלה לכ-2.9%. משקל המניה במדד תל אביב 100 הוא כ-1.6% כיום, וצפוי לגדול לכ-2% לאחר העדכון הקרוב.

 

 מזור דיווחה על הזמנה נוספת למערכת מסוג Renaissance בהודו. המערכת צפויה להיות מותקנת בבית החולים Nova Orthopedic & Spine Hospital בניו דלהי, המתמחה בטיפול בחולים הסובלים ממחלות ועיוותים של עמוד שדרה ואשר פועל במסגרת רשת המרכזים הרפואיים Nova Medical Centers.

 

 קמהדע רשמה הפסד תפעולי של כ-1.3 מיליון דולר ברבעון הראשון, בהשוואה להפסד תפעולי של כ-0.4 מיליון דולר ברבעון המקביל. הכנסות החברה ברבעון הראשון של 2013 היו 12.6 מיליון דולר. ההפסד ברבעון הסתכם ב-2 מיליון דולר, לעומת הפסד של 472 אלף דולר ברבעון המקביל. החברה אשררה את צפי ההכנסות לשנת 2013 כפי שנמסר בעבר, והוא יעמוד על כ-74 מיליון דולר, תוך המשך צמיחה במגזר התעשייתי להכנסות של כ-54 מיליון דולר.

 

אי. טי. ויו מדיקל הודיעה כי חתמה על הסכם הפצה בלעדי עם מפיץ אמריקאי - חב’ Mercury Enterprises, Inc. להפצה במספר מדינות בארה"ב של מכשירי החברה תחת מותג ה- VivaSight המשווקים על ידי החברה. מכשירי ה- VivaSight משמשים לניטור רציף של דרכי הנשימה העליונות, בין היתר בפרוצדורות ניתוחיות של בית החזה הכוללות בידוד ריאה או ניטור מיקום חסם סימפון ריאתי ולניטור פרוצדורת פיום קנה ביחידות טיפול נמרץ.

 

פסגות לקראת דוחות כיל: החתימה על החוזים עם הסינים וההודים לאחרונה הובילו להסטה של כמויות לרבעון הראשון, במקביל להמשך השחיקה ברמות המחירים בתחום הדשנים. אנו מעריכים כי כמויות המכירה בשנת 2013 יהיו גבוהות ביחס ל- 2012 אך מנגד נראה לפי שעה שלא צפוי שינוי מהותי ברמות המחירים. 2013 צפויה להיות שנה מאתגרת נוספת על רקע המשך המיתון הכלכלי העולמי. לכך מצטרפת עננה נוספת הנוגעת לתחום המיסים והתמלוגים.

 

 תפוז הודיעה אתמול כי היא מוכרת במכרז את השליטה באתר תפוז. מדובר במכירת 64% ממניות החברה במחיר מינימום של 10 מיליון ₪. כמו כן הודיעה אמש סאני כי היא מתכוונת למכור את אחזקותיה בחברת מובילאיי אן. וי במחיר של 0.39 אירו.

 

 קסטרו השהתה את המו"מ לרכישת המניות בחברות הודיס, קרולינה למקה וטופ טן אביזרי אופנה.

 

פסגות צופים לאלביט מערכות דוח סביר ביחס לתנאי התעשייה. מעריכים כי המכירות ימשיכו לצמוח בשיעור חד ספרתי נמוך, על רקע החולשה בשווקים המערביים. לצד זה, מעריכים שיפור קל ברווחיות התפעולית בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

 

פסגות בתגובה לדוחות גב ים שפורסמו אמש: עוד דוח טוב לחברה, שהיא מהחברות הסולידיות והטובות בשוק הנדל"ן המניב. המלצתנו נשארת החזק אך העלנו את מחיר היעד מ 770 ₪ ל-819 ₪, בדומה למחיר המניה בשוק. להערכתנו גב ים הינה אחזקה טובה לטווח ארוך הכוללת נכסים טובים, פעילות ייזום ענפה ותשואת דיבידנד גבוהה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש