סקירה של אילנית שרף מפסגות על אלביט מערכות שצפויה לפרסם את תוצאות הרבעון ביום רביעי: אנו מעריכים המשך צמיחה חד ספרתית נמוכה במכירות. הרבעון יושפע להערכתנו מעלייה בפעילות בישראל לצד המשך החולשה באירופה והתחזקות הפעילות בדרום אמריקה ובאסיה.
מכירות – הרבעון הראשון הינו רבעון חלש ביחס לשאר הרבעונים בשנה. היקף המכירות צפוי להתסכם בכ- 720 מיליון דולר, צמיחה של כ- 4.1% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. על הרבעון צפויים להשפיע: התאוששות מסוימת במכירות לשוק המקומי, לאחר מספר רבעונים חלשים ודחיית הזמנות; המשך צמיחה במדינות בהן הגדילה החברה חשיפה על רקע החולשה באירופה, ביניהם: ברזיל, הודו ואוסטרליה שחלקם בעוגת המכירות של החברה טיפס עם השנים לכדי 27% ובכך למעשה נמנעה החברה מצמיחה שלילית בשנים האחרונות; חולשה בשווקים המסורתיים ובעיקר בשוק האירופאי.
צבר הזמנות ויחס Book to bill –במהלך הרבעון הראשון הודיעה אלביט על 4 חוזים בלבד בהיקף כספי צנוע של כ- 280 מיליון דולר. אנו מעריכים תוספת ברוטו של כ- 530 מיליון דולר לצבר, נמוך מהיקף המכירות הצפוי ברבעון. לכן אנו מעריכים ירידה בצבר ההזמנות בהיקף כספי של כ- 200 מיליון דולר (לאחר 2 רבעונים בהם נרשם גידול נאה בצבר) וחזרה ליחס Book to bill מתחת ל- 1 .
רווחיות גולמית – אנו מעריכים כי הרווח הגולמי יסתכם בכ- 203 מיליון דולר המגלם רווחיות גולמית בשיעור 28.2%, בדומה לרבעון המקביל אשתקד. רווחיות זו מייצגת את התגברות התחרות בין החברות בענף על רקע הפחתת התקציבים המובילה לירידה ברווחיות הפרויקטים.
רווחיות תפעולית- הוצאות שיווק ומכירה צפויות להסתכם להערכתנו בכ- 62 מיליון דולר (8.6% מהמכירות), הוצאות ההנהלה וכלליות צפויים להסתכם בכ- 35 מיליון דולר (4.9% מהמכירות) והוצאות המו"פ בכ- 60 מיליון דולר (8.3% מהמכירות). הרווח התפעולי צפוי להסתכם בכ- 46 מיליון דולר ושיעור הרווח התפעולי צפוי לעמוד על כ- 6.4%, בהשוואה ל- 41.7 מיליון דולר ושיעור רווח תפעולי 6% ברבעון המקביל. העלייה בשיעור הרווחיות נובעת מהערכה להפחתת הוצאות ולנקיטה במהלכי התייעלות על מנת למתן את הירידה ברווחיות כתוצאה מהירידה ברווח הגולמי.
לסיכום: אנו מעריכים כי המכירות ימשיכו לצמוח בשיעור חד ספרתי נמוך, על רקע החולשה בשווקים המערביים. לצד זה אנו מעריכים שיפור קל ברווחיות התפעולית בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, על רקע שינוי בתמהיל המכירות והפחתה קלה ברמת ההוצאות.