ברבעון הראשון של שנת 2013, שש עסקאות פרייבט אקוויטי ישראליות הוערכו ב- 192 מיליון דולר, ירידה של 72 אחוזים בהשוואה ל- 687 מיליון דולר שהושקעו בשמונה עסקאות ברבעון הרביעי של שנת 2012. הסכום שהושקע ברבעון הראשון למעלה מכפול מ- 96 מיליון דולר שמשכו שמונה עסקאות ברבעון המקביל אשתקד. השקעה ישירה בבטר פלייס תפסה נתח של 52 אחוזים מסך ההשקעות ברבעון, עם 100 מיליון דולר שהושקעו על ידי משקיעים מוסדיים ותאגידיים ישראלים וזרים. שווי העסקה הממוצעת ברבעון עמד על 32 מיליון דולר, בהשוואה ל- 86 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2012 ו- 12 מיליון דולר ברבעון הראשון של שנת 2012.
קרנות פרייבט אקוויטי ישראליות השקיעו 67 מיליון דולר, או 35 אחוזים מסך ההשקעות ברבעון הראשון של 2013. זאת בהשוואה לנתחים של 36 ו- 44 אחוזים ברבעון הרביעי והראשון של שנת 2012, בהתאמה. קרן פימי ביצעה את עסקת הפרייבט אקוויטי הגדולה ביותר מבין הקרנות הישראליות, עם עסקת ביי-אוט של אוברסיז קומרס, חברת שירותים לוגיסטיים, בסכום של 30 מיליון דולר. העסקה תפסה נתח של 45 אחוזים מכלל ההשקעות של הקרנות הישראליות ברבעון (תרשים 2).
עו"ד ריק מאן, שותף מנהל במשרד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות’ מציין כי "תוצאות הרבעון הראשון מאכזבות ומצביעות על ירידה בפעילות פרייבט אקוויטי בישראל, במיוחד בניטרול ההשקעה בבטר פלייס, שאיננה עסקת פרייבט אקוויטי קלאסית. הנתונים תואמים את הירידה בהיקפי עסקאות מיזוג ורכישה ברבעון הראשון בעולם כולו, ומשקפים תחושת זהירות כללית בשוק העולמי. עם זאת, לדעתנו הנתונים אינם מצביעים על ירידה במידת האטראקטיביות של השוק הישראלי למשקיעי פרייבט אקוויטי".
עסקאות פרייבט אקוויטי לפי סקטור: ברבעון הראשון של שנת 2013, סקטור הקלינטק הוביל השקעות בפעם השלישית בשלוש השנים האחרונות, עם נתח של 63 אחוזים מהשווי הכולל של העסקאות. זאת בהשוואה ל- 12 אחוזים בלבד שהסקטור קיבל ברבעון הרביעי של 2012, כאשר ברבעון הראשון של 2012 לא בוצעו כלל עסקאות קלינטק. עסקאות בתחום השירותים תפסו נתח של 16 אחוזים, וסקטור הקמעונאות משך 13 אחוזים מסך ההשקעות ברבעון.
עסקאות פרייבט אקוויטי לפי סוג: ברבעון הראשון של 2013, שתי השקעות ישירות הסתכמו ב- 107 מיליון דולר או 56 אחוזים מהשווי הכולל של ההשקעות. ההשקעה ישירה הגדולה ביותר ברבעון הייתה השקעה של 100 מיליון דולר בבטר פלייס. בהשוואה, השקעות ישירות ברבעון הקודם וברבעון הראשון של 2012 משכו 12 ו- 32 אחוזים משווי הכולל, בהתאמה. שתי עסקאות ביי-אאוט משכו 55 מיליון דולר (29 אחוזים), כאשר שתי עסקאות מזנין משכו 15 אחוזים הנותרים מהנתח הכולל שהושקע ברבעון.