סקירת מאקרו של דודי רזניק, מנהל מחקר אג"ח לאומי שוקי הון. לדברי רזניק: "שבוע המסחר הקרוב בשוק האג"ח הממשלתי יעמוד ברקע ירידת התשואות הארוכות בישראל לשפל חדש והורדת הדירוג במונחי מטבע מקומי של חברת P&S. אם טרם הודעת חברת הדירוג נראה היה כי קיימת סבירות גבוהה יחסית להורדת ריבית נוספת ע"י בנק ישראל בתקופה הקרובה, נראה כי ההודעה טורפת במידת מה את הקלפים ותגרום לבנק ישראל לשבת על הגדר לפי שעה ולהמתין ולראות באיזה מידה הממשלה אכן משנסת מותניים ופועלת בנמרצות לפתרון בעיית הגירעון.
לפיכך ייתכן ודווקא נראה המשך ירידת תלילות העקומים תוך עלייה מסוימת דווקא בתשואות בחלק הקצר של העקום. בהנחה כי ריבית בנק ישראל תיוותר ללא שינוי ועל רקע הגדלת הגירעון המסתמנת לשנה הנוכחית. במקביל, סידרת מדדי המחירים הנמוכים עשויה להביא את הציפיות האינפלציוניות הקצרות לירידה נוספת.
לגבי החלק הארוך של העקום נראה כי המגמה בעולם תהיה דומיננטית בתקופה הקרובה בכיוון התשואות בישראל. על רקע האזהרות של חברות הדירוג הבינלאומיות לא מן הנמנע כי שוק האג"ח הממשלתי המקומי יציג ביצועי חסר ביחס לעולם. בשלב זה לפחות אנו ממליצים לשבת על הגדר ולהמתין עם השקעה במח"מ ארוך על רקע מהלך ירידת התשואות וחוסר הבהירות לפי שעה לגבי הסוגיה התקציבית.