יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון אמר בעקבות הורדת דירוג האשראי במטבע מקומי של מדינת ישראל ע"י סוכנות הדירוג S&P כי "המהלך עליו התבשרנו הערב, מציב מציאות עגומה בפני אזרחי ישראל ומנהיגיה הכלכליים, בבחינת החטא הפיסקאלי - ועונשו. הפחתת דירוג זו שבאה על רקע התנהלות פיסקאלית לא אחראית בשנה וחצי האחרונות, באה באותו היום בו שר האוצר מותח את החבל הפיסקאלי עוד יותר ומצהיר על יעד גירעון שנתי עצום ל-2013. לפיד התעלם מן ההשלכות המסוכנות של כ-9% גירעון מצטברים בתוך כשנתיים".
"משחק ההאשמות בין שר האוצר ויועציו לבין קודמיו בתפקיד, מזכיר במידה רבה ריב ילדים קטנים והוא לא משנה דבר וחצי דבר מבחינת סוכנויות דירוג החוב, מה עוד שראש הממשלה של מדינת ישראל לא התחלף. קיים חשש כי עד שלפיד יסיים את הטירונות הכלכלית ויקבל כומתה, יספיקו כל הסוסים לברוח מן הארווה ומרווח גיוס החוב הממשלתי יצמח, ויעיק באופן קשה על האדם העובד אותו הוא סבור כי הוא מייצג. ההחלטה הערב אינה דרמטית, אולם היא תמרור אזהרה אדום", הסביר עוד האסטרטג הראשי של קבוצת איילון.
"אם נכונות הידיעות לפיהן הנגיד וראש הממשלה לא היו שותפים להגבהת יעד הגירעון בצורה כה דרמטית, הרי שנדרש פה בדק בית עמוק. לא מאוחר לשנות את ההחלטה להגדיל את יעד הגירעון לרמה של 4.9%, כך אולי תמנע הפחתת הדירוג הבאה", הסביר עוד פגוט.