מניית קמהדע פתחה את שבוע המסחר בעליה של 3.3% וביום שני, במהלך המסחר, המניה נשקה לשיא שנרשם ברמות השיא של שנת 2007. עד לשעת הנעילה המניה התהפכה בחדות מזינוק של 4.6% לירידה של 3.44%, מהלך תוך יומי של 8.33%! המסתמן כיום המסחר הדומיננטי ביותר מתחילת השנה במונחי תנודה תוך יומית. אמש (ג’) המניה המשיכה לרדת, אולם לקראת סיום המסחר הירידה התמתנה והמניה חתמה בירידה של 1.68%.

 

במבט על גרף שבועי, המניה נבלמה באזור התנגדות אופקי היסטורי 4,500 - 4,445 נקודות, אזור השיא שנרשם בסוף שנת 2007. סטטיסטית, מגמה חיובית כמו במניית קמהדע, אינה משתנה ביום אחד וברוב המקרים תירשם בדיקה נוספת של אזור השיא ולאחריו תתקבל ההכרעה ע"י המשקיעים והסוחרים בנייר. המפתח להמשך המגמה החיובית ופריצת ה"תקרה" טמון בעוצמת התיקון העולה ומחזורי המסחר אשר יתמכו במהלך זה.

 

בטווח הקצר, במידה והמניה תמשיך לזלוג, אזור 3,700 נקודות יהווה אזור ביקוש מצד סוחרים ומשקיעים אשר טרם "רכבו" על הגל העולה והם אלו שיכריעו את גורלה של המגמה לטווח קצר-בינוני.

 

לסיכום בשלב זה אין מדובר בשינוי מגמה, למרות ההיפוך שנרשם מתחילת השבוע, אולם אזור ההתנגדות הפסיכולוגי עשוי להוות "תקרה" ואף להביא לסיום המהלך העולה בטווח הקצר ומעבר לתקופת דשדוש והתגבשות עד להכרעה.

 

 

גרף שבועי

 

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 4
    עוד 100 שנה ההיסטוריונים יסתכלו על הכתבה הזו כמו על ההורסקופ

    ראו כהנמן וכו'...

    • כי זה מה שזה
    • 04/05/2013 06:33
  • 3
    ממש מחריד שכל העיסוק הוא טכני

    ללא כל התייחסות למצב הכלכלי של החברה.ולאלה שיטענו שכולם עושים כך רק אומר:ככל שיותר אנשים יאמינו וינהגו לפי הטכני כך השיטה יותר ויותר תצדיק את עצמה.

    • אפי
    • 01/05/2013 11:36
  • 2
    אם כבר קוראים בקפה...

    אז עדיף לא מניות ביומד שמושפעות מהתקדמות קלינית ולא מהסידור של הכוכבים בשמיים.

    • יו-יו
    • 01/05/2013 11:29
  • 1
    אחלה ניתוח דורון

    מחכים לראות בריזה מחיר תונפק ובכמה תעלה ביום המסחר הראשון (הערכה שלי)

    • יורי לוי
    • 01/05/2013 10:18