שבוע המסחר המקוצר בבורסה יפתח היום כאשר בסוף השבוע נרשמו ירידות שערים בבורסות בעולם. גם התקציב המתגבש בלשכת שר האוצר לא יוסיף חדווה למשקיעים. למרות זאת יש נקודות אור: הממוצע המשוקלל של מניות הארביטראז’ הדואליות חוזר מסוף השבוע חיובי.
בימים הקרובים ימשכו הפגישות בין שר האוצר וראשי משרדו לבין ראש הממשלה על המהות וגודל הקיצוצים בתקציב המדינה. התברר כי שר האוצר לפיד רוצה להגדיל את תקרת הגירעון בתקציב המדינה כדי להקטין את הקיצוצים והגזירות בתקציב. נגיד בנק ישראל מתנגד להצעה להעלות את יעד הגירעון מ-3% מהתוצר ל-4.2%. לדבריו, צעד זה עשוי לפגוע בצמיחה ובדירוג האשראי של ישראל.
כך או אחרת, שר האוצר ממשיך להכין את מעמד הביניים לגזרות המתקרבות ואמש הוא פרסם עוד פוסט בפייסבוק בו כתב: " אני יודע שאנשים לא גומרים את החודש, אבל מה שאנחנו מבצעים עכשיו הוא הכרחי... כדי שלא נראה כמו יון או ספרד". פרשנים כתבו כי הוא מתחיל להישמע כמו שר האוצר הקודם למרות שהבטיח פוליטיקה חדשה.
בנק לאומי העריך ביום ו כי הקיצוצים והגדלת המיסים יפגעו בסופו של תהליך גם במניות הנסחרות בבורסה. ע"פ לאומי, הגדלת מס החברות ומס על יחידים כמו גם קיצוץ בשירותים שנותנת הממשלה ובהשקעה בתשתיות, יקטינו את רווחי החברות הנסחרות בבורסה ויקטינו גם את הצריכה הפרטית שבתורה תפגע בחברות מוטות הצריכה.
כאמור, המניות בארה"ב סיימו בירידות קלות ביום שישי ושברו רצף של עליות וימי שיא. הירידות הוסברו בנתוני מאקרו חלשים. כך למשל המכירות ירדו הקמעונאיות ונתוני אמון צרכנים היו נמוכים מהחודשים הקודמים. בסיום המסחר ירד מדד הדאו ג’ונס ב- 0.08 נקודות כדי לסגור על14,865.06 נקודות. .500 S & P ירד ב- 4.52 נקודות, או 0.3%, כדי לסגור על 1,588.85, כאשר מניות האנרגיה ומחברות מוצרי הגלם גוררים את המדד למטה. מדד נאסד"ק השיל 5.21 נקודות, או 0.2%, כדי לסגור על ברמה של 3,294.95.
יחד עם זאת פער הארביטראז’ המשוקלל מכל סוף השבוע (חמישי ושישי) של המניות הדואליות הינו חיובי בשיעור של 0.16%. בין הפערים החיוביים מלאנוקס עם 3.48% ופריגו עם 0.13%. בין הפערים השליליים טבע עם 0.51%-, סלקום עם 1.04%- ונייס עם 0.5% -.
הזהב, המשמש כעוגן למשקיעים רבים צנח ביום ו. החוזים עתידיים על הזהב ירדו 4% ביום שישי ורשמו את הרמה הנמוכה ביותר מאז יולי 2011. אנליסטים האשימו את הירידות במכירה טכנית ואמרו כי התחזיות לירידת מחירים גרמו לסוחרים לאבד אמון במתכת היקרה. יוני זהב צנח 63.50 דולרים ל- 1,501.40 דולר לאונקיה.
מניות במוקד: חברת אלווריון מסרה בסוף השבוע כי הנשיא ומנכ"ל החברה, המשמש בתפקיד רק חצי שנה הודיע על התפטרותו. חזי לפיד מסר כי הוא ימשיך לכהן עד אשר ימצא מחליף ותסתיים החפיפה. בעקבות ההתפטרות אלווריון צנחה ב-15.6% בניו יורק.
קמהדע הודיעה כי היא מתכוונת לגייס בנסדא"ק 69 מיליון דולר בהנפקת מניות. מורגן סטנלי וג’פריס אנד קו יהיו החתמים – בינתיים לא נקבע מחיר בהנפקה.
הזדמנות ישראלית עדכנה פעם נוספת כי גם אחרי בדיקות נוספות פוטנציאל הגז בקידוח אפרודיטה ברישיון ישי – הוא זניח. הבוקר פורסם כי היא מתכוונת להחזיר לממונה על הנפט שני רישיונות חיפושי נפט לאחר כישלון זה.