לסקירה מקרו כלכלית שבועית של כלכלני הראל פיננסים: בסקירה מתייחס עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר, לצעדי בנק ישראל בתחום המט"ח והנדל"ן. לדבריו; "בנק ישראל חזר להתערב בשוק המט"ח לראשונה מאז יולי 2011. נראה כי המטרה הייתה יותר לייצר הרתעה כלפי ספוקלציות מאשר להשפיע מהותית על שער החליפין, היות וההתערבות לא הייתה מהותית בהיקפה הכספי. על אף שבתקופה האחרונה, עם התחזקות השקל, נוצרה בשוק צפייה (כולל שלנו) להתערבות הבנק, ההתערבות אתמול הגיעה ללא הודעה מוקדמת, ובאופן שיקשה על כל ניסיון לחזות התערבות נוספת בעתיד, הן מבחינת השער והן מבחינת היקף ההתערבות. להערכתנו, בנק ישראל יוסיף להתערב בעתיד במקרה ששער החליפין הריאלי של השקל מול סל המטבעות יתחזק בצורה מהירה, הפוגעת בתחרותיות המשק הישראלי.

 

כמו כן, מפרוטוקול החלטת הריבית של בנק ישראל לחודשים אפריל-מאי 2013 עולה, כי בנק ישראל מכיר בכך שהמגבלות שהטיל עד כה בתחום הדיור, כנראה שלא יצליחו לעצור את עליית המחירים המתמשכת. הבנק הציע להגדיל את היצע הדירות, ובמקביל לראשונה הציע להטיל מס, מבלי לפרט.

 

להערכתו, אפקטיביות מיסוי נוסף על השקעות נדל"ן תלויה כמובן במבנה המס ובגובהו. אך באופן כללי נראה שהטלת מס על הרווחים מהשקעה בנדל"ן בדומה למס הנהוג ברווחים משקעה בשוק ההון יהיה צעד נכון הן מבחינת הגברת הסחירות בשוק ההון (כיום השקעה בנדל"ן מהווה אפיק השקעה אלטרנטיבי ולא ממוסה להשקעה בשוק ההון) והן מבחינת בלימת המשך עליית מחירי הדיור."

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש