לידר שוקי הון שבים לסקר את כיל , להלן עיקרי הסקירה של אנליסטית האנרגיה בלידר שוקי הון- מיכל אלשיך. מגזר האשלג – שנת 2013 נפתחה עם חתימת חוזים גדולים בענף מול סין והודו, אשר עשויים להצביע על התאוששות מסוימת בהיקף הביקושים. עם זאת, החוזים משקפים ירידה חדה ברמות המחירים ביחס ל-2012. בעולם שבו מחירי הגרעינים עדיין מאוד גבוהים, הביקוש לאשלג עשוי להמשיך ולהתגבר בשנים הקרובות. במקביל, הספקיות הגדולות בשוק האשלג החלו לאחרונה בהרחבות כושר ייצור משמעותיות. בשל הצפי לגידול בכושר הייצור, מעבר לעלייה הצפויה בביקוש, אנו סבורים כי בשנים הקרובות תחול עליית מחירים מתונה בלבד. מכיון שאנו מעריכים שהמניעים העיקריים למהלכי הרחבות כושר הייצור הינם הצפי לעליית ביקושים והרצון לעלות את חסמי הכניסה לענף, אנו לא צופים פגיעה משמעותית במיצובה של כיל בשוק.

 

בתחום הפוספטים הסוגיה המרכזית שעומדת כעת על הפרק עבור כיל היא קבלת רשיונות להמשך כריית סלע הפוספט בעתיד בשדות נוספים ברותם. כעת לכיל עתודות מוכחות לעשור הקרוב במכרות הקיימים, אך לאור מספר התנגדויות מצד משרד הבריאות ותושבי הנגב אין בטחון שתוכל להמשיך בכרייה בטווח הארוך. במידה שכיל לא תקבל את הרישיונות, היא עלולה להשאר ללא אפשרות ייצור עצמי של חומר גלם והיתרון היחסי שלה בשוק יקטן. הנושא נמצא כעת בבדיקה ומכיוון שלא אמורות להיות לו השלכות מהותיות על פעילות החברה בשנים הקרובות, לא ניתן לו ביטוי במודל שלנו.

 

עסקת כיל-פוטאש עדיין מהווה את מוקד העניין העיקרי והתפתחויות בנושא ימשיכו להערכתנו להשפיע על תמחור המניה בזמן הקרוב. לאור הרכב הממשלה והאווירה הציבורית אנו מניחים כי קיימת סבירות נמוכה להתממשות העסקה בעתיד הקרוב.

 

מיסוי ורגולציה - אנו מעריכים כי האווירה הציבורית עשויה להמשיך ולהוות איום בכל הנוגע למיסוי ולשיעורי התמלוגים, ולא פוסלים החמרה נוספת במדיניות הממשלה בנושאים אלו בעתיד. המודל שלנו לא מביא בחשבון שינויים עתידיים בנושאים אלו, אלא רק מניח עלייה הדרגתית בשיעור המס המשקפת את הוצאתה של פעילות הכרייה מהחוק לעידוד השקעות הון.

 

בשורה התחתונה - אנו מאמינים כי המיזוג עם פוטאש יכול להוות אפסייד מהותי לכיל, אך הרכב הממשלה והאווירה הציבורית מצביעים על סבירות נמוכה להתממשות תרחיש זה בעתיד הקרוב. להערכתנו, במידה והעסקה לא תתממש, כיל תשמור על מיצובה כאחת משחקניות שוק האשלג האוליגפולי ותמשיך להיות מושפעת באופן ישיר ממגמות השוק העולמי. להערכתנו תרחיש זה אינו מגלם אפסייד מהותי למניה בהתאם למחירה כעת. לאור האמור לעיל אנו ממליצים על כיל בתשואת שוק, במחיר יעד של 46 ש"ח.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    כיל והתרגיל

    דוקא תרחיש של מכירה קיים ועוד איך. אף אחד לא יגנוב את ים המלח ויעבירו לקנדה העיסקה הכרחית . אם לא ימכרו את כיל היא תהייה שחקן קטן בשוק דבר שיגרום הפסדים לכווווווווווווווולם. לידר שוקי הון - לא אמינים כולם זוכרים את יואב בורגן עם המלצתו לכיל ב110 אחכ הוריד ל 97 ומאז רק ירדה.

    • קשקוש בלבוש!
    • 03/04/2013 17:25
  • 1
    קשקוש בלבוש!

    דוקא תרחיש של מכירה קיים ועוד איך. אף אחד לא יגנוב את ים המלח ויעבירו לקנדה העיסקה הכרחית . אם לא ימכרו את כיל היא תהייה שחקן קטן בשוק דבר שיגרום הפסדים לכווווווווווווווולם. לידר שוקי הון - לא אמינים כולם זוכרים את יואב בורגן עם המלצתו לכיל ב110 אחכ הוריד ל 97 ומאז רק ירדה.

    • א
    • 03/04/2013 17:23