הראל פיננסים מעמיקה פעילותה בניהול נכסים והשקעות: דיווחה הבוקר לבורסה כי התמלאו כל התנאים המתלים והצדדים קבעו את מועד ההשלמה הסופית של העסקה ל– 4.4.13. במסגרת העסקה רכשה מכלל פיננסים פעילות ניהול תיקים וחברת קרנות נאמנות בהיקף נכסים של כ-15 מיליארד ש"ח, תמורת 210 מיליון ש"ח. העסקה שהושלמה בתוך פחות משלושה חודשים, מהווה נדבך נוסף בהרחבה וביסוס מעמדה של הראל בתחום הפיננסים. במסגרת העסקה יצטרפו להראל פיננסים כ- 60 מעובדי כלל פיננסים וישתלבו בתפקידים רבים, לרבות בתפקידי מפתח.

 

הראל פיננסים קולטת את קרנות הנאמנות של כלל יחד עם מנהלי השקעות מובילים ומבטיחה בכך את המשכיות הניהול לה מצפים בעלי היחידות. בכוונת הראל לשנות מיידית את שמן של הקרנות מ"כלל" ל"הראל", אך במדיניות ההשקעות של הקרנות לא יחול כל שינוי. בכוונת הראל פיננסים למזג את שתי חברות הקרנות ולהערכתה התהליך יסתיים עד אמצע חודש מאי. עד המיזוג יהיו בהראל פיננסים שתי חברות קרנות נאמנות: חברת קרנות "הראל" (לשעבר כלל) וחברת קרנות "הראל פיא". בתום המיזוג תישאר חברה אחת- "הראל פיא", עם היקף נכסים של כ-31 מיליארד ש"ח. דורון שמר אשר שימש כמנהל ההשקעות הראשי בכלל פיננסים, יכהן, בשלב ראשון, כמנכ"ל קרנות "הראל" (לשעבר כלל), ולאחר מיזוגן כמנהל מחלקת ההשקעות של קרנות "הראל פיא", בכפוף לאורי רבינוביץ, מנהל ההשקעות הראשי של הראל פיננסים.

 

חברת ניהול התיקים של הראל, לאחר רכישת פעילות ניהול התיקים של כלל, הופכת לאחת מחברות ניהול התיקים המובילות בישראל, עם כ-8000 לקוחות והיקף נכסים של כ- 13.5 מיליארד ש"ח. היקף הנכס המנוהל אינו כולל קופות גמל ענפיות, אלא ממוקד בעיקר בלקוחות פרטיים ותאגידים. מנהלי הלקוחות המובילים ונותני השירות ללקוחות כלל פיננסים הצטרפו להראל וימשיכו להעניק את אשר נדרש ללקוחות. החברה תנוהל על ידי מנכ"לים משותפים: לימור ברדה שהגיעה מכלל פיננסים ורועי סדן מהראל פיננסים.

 

עם השלמת הרכישה מנהלת הראל פיננסים נכסים בהיקף של כ- 48.5 מיליארד ש"ח מתוכם כ- 31 מיליארד ש"ח בקרנות נאמנות, כ-13.5 מיליארד ש"ח בניהול תיקים וכ- 8 מיליארד ש"ח בתעודות סל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    בחישוב עמלות טיפה יותר מאחוז שנתי|10|

    הם קנו את העסק במכפיל כמעט 1 ,,,,, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! רק נשאר להגיד איך גוף פיננסי רציני מוכר עסק הזה ביצה תרנגולת זהב במחיר הזה??? גם אני היתי קונה, למה לא היציעו לי |13
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • sasan
    • 24/03/2013 10:31