הבורסה בת"א ננעלה בירידות שערים ת"א 25 ת"א 100 , כאשר ברקע השלמת הקמת הממשלה בישראל, וירידות קלות בוול סטריט בשישי.
פסגות: עד שהיה נדמה שהשקט חוזר לאירופה באו הפוליטיקאים והציתו את הלהבה מחדש. בסוף השבוע הודיע האיחוד האירופי על תוכנית חילוץ לקפריסין הכוללת מס חד פעמי ודורסני על הפקדונות הבנקאיים באי. ההחלטה למסות את הפקדונות הובילה לעלייה בחששות לגבי צעד דומה שעלול להינקט במידה וספרד או איטליה תבקשנה סיוע. בשורה התחתונה, להערכתנו חששות אלו מוגזמים שכן במידה וספרד או איטליה יצטרכו סיוע, צעד דומה נראה לא סביר. עם זאת, הדבר היחיד שלמדנו בשנים האחרונות הוא לעולם לא לומר "לעולם לא" ולכן לא ניתן להתעלם לחלוטין מהסיכון שההחלטה של מנהיגי אירופה להטיל "מס יציבות" תגרום לתוצאות הפוכות ותייצר אי יציבות באזור.
חברת הביופרמצבטיקה ביוקנסל, העוסקת במחקר ופיתוח של תרופות למחלת הסרטן, דיווחה על הצלחה בניסוי הקליני Phase IIb בחולי סרטן שלפוחית השתן. החברה עמדה בהצלחה ביעד העיקרי של הניסוי, שבדק יעילות ובטיחות של התרופה BC-819. אצל 25 מתוך 39 המשתתפים בניסוי (כ-64%) נמנעה במהלך שלושה חודשים הופעה מחודשת של גידולים סרטניים.
אליום מדיקל חתמה על הסכם הפצה אסרטגי בברזיל עם חברת Meizler UCB Biopharma S.A.. ההסכם הנו בלעדי ולתקופה של 5 שנים החל מקבלת האישורים הרגולטורים למכירה בברזיל. במסגרת ההסכם התחייב המפיץ לרכישה של מוצרי הסטנטים האורולוגים של אליום בערך של כ-44 מיליון ש"ח לפחות, על פני תקופה של 5 שנים, ובהתאם ליעדים מינימאליים שנתיים שנקבעו.
כן פייט העוסקת בפיתוח תרופות למחלות דלקתיות ומחלות כבד, הודיעה היום כי חברת הבת אופטליקס, סיימה את קליטת 236 החולים לניסוי שלב 3 בסינדרום העין יבשה בתרופת ה-CF101. במסגרת הניסוי שנערך במספר מרכזים רפואיים בישראל, אירופה וארה"ב נבדקים שני מינונים של תרופת ה-CF101 לעומת פלסבו למשך 24 שבועות. אופטליקסצפויה לפרסם את תוצאות הניסוי ברבעון הרביעי של שנה זו.
לידר שוקי הון, בהמשך לפרסום הדו"חות של רבוע נדל"ן: החברה פרסמה דוחות טובים מאוד לרבעון הרבעי ולשנה כולה. החברה מציגה שיפור בפרמטרים התפעוליים, בהכנסות וברווח הנקי, בעיקר כתוצאה משערוכים חיוביים שביצעה במהלך השנה. המניה עשתה מהלך מאוד משמעותי כלפי מעלה בחודשים האחרונים, אולם לטעמנו, עדיין קיים אפסייד לא מבוטל, שכן החברה נסחרת במכפיל הון של כ- 0.85. מעדכנים את המלצתנו לתשואת יתר במחיר יעד של 120 ₪.
אלביט מערכות הודיעה היום כי החברה הבת שבבעלותה המלאה, אלביט מערכות ל"א וסיגינט – אלישרא קבלה חוזה בהיקף כספי של כ- 115 מליון דולר לספק ללקוח באסיה מערכות לוחמה אלקטרונית (ל"א) עבור מגוון שימושים קרקעיים. החוזה יבוצע במהלך שנתיים.
לידר על פלוריסטם: אנו מעריכים כי פלוריסטם היא חברה בעלת פוטנציאל גבוה ומאמינים כי ביכולתה לעמוד באבני הדרך. על רקע ההתפתחויות האחרונות אנו מעלים את מחיר היעד של פלוריסטם מכ-4.2 דולר לכ-5 דולר למניה וממשיכים להמליץ על החברה בקנייה.
הבנקים יפרסמו השנה מוקדם את תוצאותיהם ל-2012 - עוד לפני חג הפסח. להערכת עדי סקופ מ-IBI הם צפויים להציג תוצאות סבירות יחסית למכפילי ההון בהם הם נסחרים, למעט לאומי שפרסם אזהרת רווח (הפסד). בשלושת החודשים האחרונים רשמו מניות הבנקים עליות קלות, למעט דיסקונט, שהשלים עלייה של כ-10%. מעדכן את ההמלצות ו/או מחירי יעד: מעלה מחירי יעד לבנק מזרחי ל-44 ש"ח, ואת הבינלאומי ל-55 ש"ח, כאשר אלו המניות המועדפות עלינו. את מחיר היעד שלנו בפועלים אנו מעלים ל-17 ש"ח ונשארים בהמלצת ניטראלי. את דיסקונט מפחיתים לניטראלי עם מחיר יעד של 6.5 ש"ח לאחר שהגיע למחיר היעד שלנו ואת לאומי משאירים בניטראלי.
לאומי שוקי הון הפחיתו היום את מחיר היעד למניית בזק מ-5.6 ש"ח ל-5.0 ש"ח למניה, ומורידים בהתאם את המלצתנו מ’תשואת יתר’ ל’תשואת שוק: איננו חוזים שחורות לחברה, אולם הזדמנויות הצמיחה אינן מפצות על השחיקה בטלפוניה הנייחת והניידת - מה שיוביל להמשך מגמת השחיקה ברווחים.
ירון זר: בזן צפויה לפרסם מחר דוח כספי גרוע לרבעון הרביעי. בנוסף, החברה עדיין לא קיבלה היתר בניה לפרויקט יצור פוליפרופילן. מנגד, המידן (פצחן מימני) החל לפעול בתפוקה מלאה מתחילת השנה, והגז מתמר צפוי להתקבל בקרוב. אנו משאירים את מחיר היעד על 2.2 ₪ ומורידים המלצתנו לתשואת שוק, לאור עליית מחיר המניה בשוק.
חברת סאנפלאואר חתמה על הסכם לרכישת פארק סולארי באיטליה בהספק של כ-5 מגה וואט. עלות הרכישה הינה בסך של כ-17.6 מיליון אירו ובמסגרת ההסכם צפויה סאנפלאואר לקבל את מלוא ההכנסות מהפארק החל מחודש ינואר 2013 ומזומנים בסך של כ-1.3 מיליון אירו המצויים בקופת החברה במועד הרכישה. על פי הערכות החברה, צפוי הפארק להניב הכנסות שנתיות של כ-2.7 מיליון אירו.
הכנסותיה של מנרב בשנת 2012 עלו בשיעור של כ-56% הסתכמו בכ-775.7 מיליון שקל. בשורה התחתונה, רשמה מנרב גידול חד של כ-530% ברווח הנקי בשנת 2012 לכ-45.9 מיליון שקל, ברבעון הרביעי של שנת 2012 רשמה מנרב עלייה של כ-95% בהכנסותיה לרמה של כ-218.2 מיליון שקל. הרווח הנקי של מנרב ברבעון הרביעי של 2012 הסתכם בכ-5.5 מיליון שקל, לעומת הפסד של כ-2.6 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2011.
איי די או גרופ פרסמה היום את תוצאותיה לשנת 2012 בה דיווחה על צמיחה בהכנסות בשיעור של 55% בהשוואה לאשתקד. סך ההכנסות ברבעון ה-4 הסתתמו בכ-22 מיליון ש"ח ובכל השנה בכ-78 מיליון ש"ח בהשוואה לכ- 50 מיליון ש"ח אשתקד. סך הרווח הנקי הסתכם בכ-74 מיליון ש"ח בהשוואה לכ- 15 מיליון ש"ח אשתקד . ברבעון הרביעי הרווח הנקי עמד על כ- 30 מיליון ₪..