הבורסה בת"א ננעלה בעליות קלות ת"א 25 ת"א 100, כאשר ברקע מגמה חיובית באירופה ועליות בוול סטריט, שם שובר הדאו ג’ונס עוד שיא וה-S&P מתקרב גם הוא לשיא כל הזמנים. שלב הטרום נעילה החל היום מוקדם יותר, עקב עדכון המדדים.
אפסילון: יישום של המדיניות הכלכלית החדשה בישראל לצד המשך סביבה גלובלית תומכת עשויים להוות משענת איתנה לשווקים המנייתיים. לא הסולידיים. יתרה מכך, לאור כל הכתוב לעיל אנו מתקשים מאוד למצוא צידוקים ראויים להחזקה באפיקים הסולידיים בטווחים הארוכים. התשואות הנמוכות והעדר הפיצוי על הסיכון מתאימים לסביבה כלכלית משברית. לא זו שבה אנו נמצאים כעת. העולם מתאושש מן המשבר, בחלקים מסוימים של העולם יותר ובחלקים אחרים פחות. אולם המגמה של נתונים משופרים נמשכת כבר זמן רב, מה שלדעתנו מצביע על כך שלאחר חמש שנים שחונות, הגיע העת לשנות את "הראש" ולהבין כי המגמה הכלכלית השתנתה.
בזק דיווחה הבוקר כי הרווח המיוחס לבעלי החברה הסתכם ב-1.8 מיליארד ש"ח לעומת רווח בסך 2 מיליארד ש"ח ב-2011. ההכנסות ב-2012 הסתכמו ב-10.2 מיליארד ש"ח לעומת הכנסות בסך 11.3 מיליארד ש"ח ב-2011. לידר: אומנם התוצאות של בזק ברבעון היו מעל הצפי שלנו, אך חלק ניכר מהפער נבע מגורמים חריגים/חד פעמיים שאינם משקפים שיפור בפעילות העסקית של החברה. ברמת הפרמטרים התפעוליים של גיוס לקוחות והכנסה חודשית ממוצעת, תוצאות הרבעון היו בהתאם לצפי. ממשיכים להמליץ על בזק בתשואת שוק, במחיר יעד של כ-4.5 ₪.
כור רשמה ברבעון הרביעי של 2012 רווח נקי של 267 מיליון ₪. בשנת 2012 כולה רושמת כור רווח נקי של 46 מיליון ₪. בעקבות עליית מחיר מניית קרדיט סוויס רשמה כור בגין אחזקתה זו ברבעון הרביעי רווח בסך כ-270 מיליון ש"ח. מאז סוף 2012 ועד היום עלה ערך מניות קרדיט סוויס שמחזיקה כור בכ-300 מיליון ש"ח נוספים, דבר שעשוי להתבטא בדוח הרבעון הראשון לשנת 2013.
טאואר חתמה היום על הסכם מחייב עם בנק הפועלים ובנק לאומי להארכת קווי האשראי הבנקאיים שלה. ההסכם מאריך את המח"מ (משך חיים ממוצע) של הלוואות של החברה ומקטין ב-75 מיליון דולר את חובות החברה שמועד פירעונן הוא 2013 ו-2014. לידר: אנו רואים בהסדר החדש התפתחות חיוביות עבור החברה, שעשויה לתמוך בפעילות העסקית שלה במהלך השנתיים הקרובות ולתת לה יותר אוויר לנשימה ושקט תעשייתי. נזכיר כי החברה צפויה להתמודד במהלך השנתיים הקרובות עם ירידה חדה במכירות למייקרון (זאת כחלק מהעסקה לרכישת המתקן ב-2011), בעוד שתהליך ההתקשרות עם לקוחות חדשים איטי יחסית, בין היתר, בשל מאפייני התעשייה וההאטה בכלכלה העולמית. פריסה ודחיית הפירעונות לבנקים עשויה כאמור לתמוך בחברה בתקופת מעבר זו.
האנליסטים של כלל פיננסים פגשו את המנכ"ל וסמנכ"ל הכספים של איזיצ’יפ השבוע ויצאו מעודדים: איזיצ’יפ ציינה סימנים של שיפור במגמות ה- CapEx בעולם ובפרט בארה"ב, והבדיקות שלנו תומכות במגמה זו. אנו מאמינים כי יעד ההכנסות של $15m ברבעון הראשון הינו בר השגה, והתחזית העמומה לצמיחה כלשהיא ב- 2013 הינה שמרנית. מקנים לחברה מכפילים כנהוג בחברות צמיחה דומות ומחיר יעד 37 ד’. הזדמנות הצמיחה של איזיצ’יפ תלויה בהתקדמות והבשלת המכירות אצל אריקסון וטלאבס.
כלכלית ירושלים, שבבעלות אליעזר פישמן, הודיעה על פרישתו של מנכ"ל החברה עודד שמיר. שמיר שימש כמנכ״ל החברה במשך כ- 12 שנה. בתוך כך, הודיע יו"ר דירקטוריון החברה כי הוא ימליץ למנות את מנכ"ל דרבן, דודו זבידה למנכ"ל החברה בנוסף לתפקידו כמנכל דרבן.
לידר לקראת דוחות הבנקים: התוצאות צפויות להיות דומות לתוצאות שראינו מהבנקים במהלך השנה. מזרחי ימשיך להוביל את המערכת עם תשואה דו ספרתית נאה של כ- 14% על ההון, פועלים והבינלאומי ימשיכו להציג תוצאות טובות עם תשואה שנעה סביב ה- 10%. דיסקונט ימשיך להציג תוצאות חלשות יחסית עם תשואה שתנוע סביב 7% - 8% על ההון, ולאומי שכבר פרסם אזהרת רווח לרבעון צפוי להציג להערכתנו תוצאות מאכזבות יחסית גם בפעילות הבנקאית.
מטריקס דיווחה כי הרווח הנקי ב- 2012 הסתכם בכ- 90.7 מיליון ₪ לעומת רווח נקי בסך של כ- 93.4 מיליון ₪ אשתקד. הרווח הנקי ברבעון עמד על כ-25 מיליון ₪. הקיטון ברווח הנקי נובע בעיקר מעליה בהוצאות המיסים. הכנסות החברה ב- 2012 הסתכמו בכ- 1,984 מיליון ₪ לעומת כ- 1,758 מיליון ₪ בשנת 2011, גידול של כ-13%.
פורמולה דיווחה כי הרווח הנקי ברבעון גדל ב-83% ל-10 מיליון דולר. הרווח התפעולי ברבעון גדל בכ-55% לכ-20.3 מיליון דולר. ההון העצמי של קבוצת פורמולה נאמד בכ-469 מיליון דולר ומהווה כ-53% מסך המאזן.